Frederiksdal Gods

For Frederiksdal Kirsebærvin er forklaringen på succes at "God vin bliver til i marken" og ”den evige jagt på det ultimative kirsebær til vin". Ingen har før gæret kirsebærvin, ingen har før jagtet det genetisk bedste kirsebær målt på smag til vin fremstilling og ingen har bygget en kælder som kombinerer teknikker fra Bordeaux, Banjoule og Maury samt Bourgogne med fadlagring på Cognac, portvins og grandmanier fade. Alt er sat på spil i søgen efter en smag i vinen, som når drukket giver fornemmelsen af englevinger.

Trioen bag Jan Friis Mikkelsen, Morten Brink Iwersen og Harald Krabbe startede med deres første batch i 2006, og stiftede sidenhen Frederiksdal Kirsebærvin med udgangspunkt i Frederiksdal Godsets stevnskirsebær plantager i 2009, hvor den første kommercielle årgang kom på markedet.

I dag produceres 60.000 flasker, hvor alder og opbevaringsteknik er med til give forskellige smagsnuancer.

Frederiksdal ligger på Lollands vestligste spids, lige ud til Langelandsbæltet, hvilket er blandt de mest solrige og lune områder i Danmark. Klimaet er perfekt til dyrkning af kirsebær. Her er masser af sol, der tilmed bliver reflekteret i havet. Vinteren er mild og foråret kommer tidligt. Alt i alt giver det en lang vækstsæson, der kvitterer med stor kompleksitet og dybde i kirsebærrene. 

Opdateret af:

Visit Lolland-Falster opdatering@businesslf.dk
 

Kontakt

Adresse

Frederiksdalsvej 30
4912 Harpelunde

Telefon

+45 22581692

Find vej

Find vej til dette sted

Fra

Transport

  • Se geokoordinater

    Longitude : 11.040832
    Latitude : 54.904308

Del denne side