Søndersøruten

SØNDERSØRUTEN: OVER SØ OG LAND 

Naturpark Maribosøerne er kvalitetsmærket som Dansk Naturpark. Her findes et labyrintagtigt sølandskab, omkranset af skove, enge, moser og landbrugsjord, med masser af gode cykel- og vandremuligheder. Søndersø er med sine 852 ha. Danmarks 8. største sø, og turen rundt om den er fantastisk oplevelse.

Fra Maribo Domkirke og Klosterruin sniger ruten sig østpå i læ af byen forbi golfbanen langs Søndersøs nordbred.

1. Man passerer Borgø, hvor en kongeborg fra 1100-tallet i 1256 blev ødelagt under en konflikt mellem kongemagt og kirke.

2. Følg Søndersøruten videre til herregården Engestofte, der ligger idyllisk ud til Maribosøerne. Valdemar Sejr ejede godset her. Bygningen har et specieltindgangsparti med 4 joniske søjler (pilastre), der bærer midterpartiets trekantsgavl. I dagtimerne er den lille kirke ved godset åben. I våbenhuset er der en mindetavle over Monica Wichfeld, som under 2. Verdenskrig roede frihedskæmpere i sikkerhed oversøerne. Kirkens smukke altertavle er fra Birgittinertiden i Maribo Kloster.

3. Søndersøruten følges videre forbi pumpestationenmellem Hejrede sø og Søndersø. Herefter går turenvidere til udsigtspunktet ved Røgbølle Sø og vest-over til herregården Søholt.

4. Her kan man besøge den gamle barokhave fra 1690”erne og gå ned til Skelnæs med Guldalderpavillonen fra 1822 og nyde sin madpakke. Søholts hovedbygning der blev ombygget i 1800-tallet, fremstår i dag med italienske renæssancegavle og gotiske tårne. Nu cykles forbi en rasteplads for gæs ved den såkaldte Gåseeng.

5. Fortsæt videre sønden om søen frem til Naturskolen.

6. På Naturskolen kan man spise sin madpakkeunder tag samt evt. få en snak om naturparken med stedets naturvejleder.

Her følges den lokale cykelrute med national rute 7 helt ind til Maribo, med mindre man er heldig og komme en tur med båden Anemonen retur.

Opdateret af:

Visit Lolland-Falster opdatering@businesslf.dk
 

Kontakt

Adresse

Rundt om Maribo Søndersø
4930 Maribo

Downloads

Find vej

Find vej til dette sted

Fra

Transport

  • Se geokoordinater

    Longitude : 11.5045814
    Latitude : 54.7543598

Del denne side