Nord-vestlige Lolland

Onsevig ligger i det nord-vestlige hjørne af Lolland. Området er et godt ‘kajakterræn’ både for begyndere og øvede med nord- og vestvendte lavvandede kyster og beskyttede vige.De lavvandede kyster byder på masser af smukke naturoplevelser. Både fugle-og planteliv er rigt repræsenteret. Selve Onsevig havn er omgivet af to vige, der giver gode forhold for nybegyndere i kajak. Uanset vindforholdene vil der altid være læ i én af de to vige.

Nordlolland

Farvandet nord for Lolland og Smålandsfarvandet

Nakskov Fjord

Nakskov Fjord er med sine 10 øer Danmarks ø-rigeste fjord og det i sig selv giver mange muligheder for variation i ture på fjorden.

Guldborgsund og Nysted

Guldborgsund er særdeles velegnet til kano- og kajaksejlads. Det smalle sund byder på både smukke skovarealer og et storslået herregårdslandskab med marker helt ned til sundet. I midten ligger købstaden Nykøbing, med mulighed for proviantering og byliv, ligesom flere store attraktioner i området ligger ud til sundet, f.eks. Middelaldercentret og Fuglsang Kunstmuseum.

Falster rundt i kajak

Falster rundt

Når man skal ro Falster rundt, er det vigtigt med en stabil vejrperiode foran sig, helst 2-3 dages vindstille. Hvis ikke er det vigtigt, at det er vestenvind, så man har læ på østkysten af Falster. Tag hensyn til deltagernes temperament og kondition, når turen fastlægges. Er man i rimelig form og har nogle kilometer i armene, så vil en 3-4 dages tur være passende. De hardcore ror rundt på 2 dage. Hvis man har teltet med, må man som altid sikre sig en tilladelse inden man slår teltet op.

Lystfiskerguiden

Lolland-Falsters Lysftfiskerguide er blevet produceret i 2014 og kommet i en opdateret version i 2015, og er din oversigt over fiskemuligheder på hele Lolland-Falster.

Fiskeri fra kutter

I Østersøen er der glimrende fiskeri efter torsk, og der sejler kuttere med lystfiskere ud fra Gedser, hvor der ikke er langt til de bedste fiskepladser.

Put & take søer

Nogle gange kan det være nemt at fange fisk i Put & Take søerne – andre gange er det vanskeligt, og så kræver det lidt viden for at kunne overliste fiskene. Men der er altid fisk i søerne, og der er en hyggelig stemning.

Ferskvandsfiskeri

Gedder og aborrer er de mest populære arter i ferskvand, og her har vi virkelig noget at byde på Lolland-Falster med store brakvandsaborrer i Nakskov Indrefjord og geddefiskeri i Maribo søerne. Dette fiskeri er dog meget afhængig af årstiden, og altid bedst forår og efterår. Men store brakvandsaborrer kan fanges fra mange af vore havnemoler hele sommeren igennem. 

Kystfiskeri

På Lolland-Falster er der rigtig gode fiskepladser langs kysterne, hvor det især gælder hornfisk og havørred. I maj, og lidt ind i juni topper fiskeriet efter hornfisk, og det er virkelig et fiskeri hvor alle i familien kan være med.

Fiskesteder på Lolland-Falster

Lolland-Falster har ubetinget nogle af de bedste steder for lystfiskeri, og du kan vælge imellem at fiske fra strand, i søer, putt & take, eller fra båd, blot husk fisketegn - og du kan også finde inspiration på facebookgruppen: Lystfiskeri på Lolland/Falster. Husk der afholdes DM i Fladfiskeri ude i Onsevig til september 2013.

Oplevelser i naturen omkring Nakskov

Lystfiskeri

Vestlolland byder på nogle af de bedste fiskesteder - og mange steder sejles der ud og fiskes i Smålandshavet. 
Onsevig ligger også havn til DM i Fladfiskeri i september måneder. Se de bedste fiskesteder her 

Fiskesteder på Vestlolland

Lolland-Falster har ubetinget nogle af de bedste steder for lystfiskeri, og Vestlolland er ingen undtagelse. Nakskov Fjord var i Middelalderen centrum for et af Europas største sildemarkeder. 

Nakskov Fjord

Nakskov Indrefjord

Fejø

Fejø ligger som en svøbt perle i Smålandshavet blot 15 minutter fra NordLollands kyst, den lille færge M/F Christine stævner ud fra Kragenæs fra tidlig morgen til sen aften . Øen er idyllisk og kendt for sin most og æbler og sine venlige og imødekommende beboere, der bor cirka 650 beboere på øen som har landsbyerne, Østerby og Vesterby.

Fiskesteder på Sydfalster

På Sydfalster er der masser af gode fiskesteder - både i sø, fra strand og kutter.