
Frugtbart lokalt samarbejde om øl… og meget andet
Krenkerup Bryggeri og Middelaldercentret har gennem godt samarbejde blandt andet skabt en helt ny øl, Middelalderøllen.
Gennem godt samarbejde spiller to lollandske attraktioner hinanden endnu stærkere, end de var i forvejen.
Indtil for et års tid siden bestod samarbejdet mellem Krenkerup Bryggeri og Middelaldercentret blot i, at der blev solgt Krenkerup øl på Middelaldercentret, men efter Andreas Bonde Hansen blev centerchef på Middelaldercentret, har samarbejdet udviklet sig eksplosivt.
Et år efter den første kop kaffe blev drukket, havde de to virksomheder samarbejdet om at udvikle en unik øl, deltaget i hinandens events og skabt et fælles markedsføringsfremstød.
”Samarbejdet med Middelaldercenteret er et klasseeksempel på, hvordan et lokalt partnerskab kan være katalysator for en masse. Netværk, viden, synlighed og vækst hos begge parter. Vi spiller i den grad hinandens steder endnu stærkere”, fortæller kommunikationschef hos Krenkerup Bryggeri Louise Berling Brun.
For Andreas Bonde Hansen giver samarbejdet dyb mening på alle planer.
”Selvom vores virksomheder producerer to forskellige ting, er vi rundet af de samme interesser. Vi lever begge af at sælge historie og stedslighed, på hver vores måde”, forklarer han.
Kompromisløs om kvalitet
For både Krenkerup Bryggeri og Middelaldercentret handler det i høj grad om at levere et kompromisløst og unikt produkt udfra en stærk stedslighed. Det har nu resulteret i en helt særlig øl, Krenkerup Middelalderøl.
Samarbejdet om øl er i høj grad et resultat af, at parterne har haft et i forvejen godt samarbejde. Middelaldercentret deltager blandt andet i Krenkerups høstfest og der har været lavet ølsmagninger både på Middelaldercentret og på bryggeriet.
”Vi er ikke bare en leverandør af øl, men en partner. Vi ser på, hvilke arrangementer vi passer ind i, måske noget vi laver i forvejen, og så ser vi på, hvordan vi hver især kan få værdi ud af samarbejdet”, fortæller Louise Berling Brun.
Gamle tyske principper
Krenkerup Bryggeri var oplagt partner for Middelaldercentret, da der skulle brygges en middelalderøl. Krenkerup Bryggeri brygger alle deres øl efter et gammelt tysk princip, hvilket er det tætteste en moderne øl, kommer de gamle brygprincipper.
Målet var at udvikle en autentisk middelalderøl med moderne ‘drinkability’. Resultatet blev en dunkles kellerbier, en sydtysk øltype der var noget af det mest eksklusive, man kunne drikke i middelalderen.
”For os var det meget vigtigt, at Krenkerup anvender hjemmedyrket malt til deres øl. Vi tænker bæredygtighed og kompromisløshed på kvaliteten, den skal være høj”, slår Andreas Bonde Hansen fast.
Og så synes han (naturligvis), at øllen smager fantastisk.
”Den havde måske smagt mindre godt i middelalderen, men den er virkelig lækker, blød og rar og har en lidt røget kant, som den også ville have haft i middelalderen”, forklarer han.
Vil man smage middelalderøllen, må man besøge Middelaldercentret, for det er det eneste sted, den forhandles.

