Falsters Minder og den gamle Købmandshandel

Falsters Minder – et gammelt hus med nyt indhold!
Museets Falsters Minder blev stiftet allerede i 1913 med det formål at bevare, forske og formidle Falsters historie. I 2009 blev museet så en del af Museum Lolland-Falster. I stueetagen sælger Den gamle Købmandshandel en bred vifte af nostalgiske varer såsom fletkurve, gammeldags bolsjer og friskmalet kaffe.

Museum Obscurum – på grænsen til virkeligheden
Museum Obscurum åbnede i det gamle Falsters Minder i oktober 2017. Udstillingen tager udgangspunkt i Cornelius S. C. Rödders enestående samling, hvor fortiden og nutidens mærkelige væsener mødes, og hvor mystiske skabninger måske eller måske ikke eksisterer.
På museet har vi forsøgt at genskabe Cornelius’ hjem ved hjælp af dagbøger, optegnelser og skriblerier fra hovedpersonen selv. Kom ind på museet og se, om du kan finde Cornelius’ hemmelige samling, den mørke og mere dystre del af hans kuriositetskabinet. Lad dig fortrylle af de gådefulde genstande, som er blevet fundet bag den skjulte dør, og mød de løjerlige udstoppede dyr som kuglefisken og næbdyret samt ikke at forglemme varulven og den lille drage.

Restaurant Czarens Hus
For at holde krop og sjæl i balance er der også mulighed for at få stillet tørsten og sulten. I den smukke bindingsværksbygning fra 1600-tallet ligger landets ældste restaurant, navngivet efter den russiske zar Peter den Stores bespisning på stedet i 1716. Restaurant Czarens Hus er beliggende på hjørnet af Færgestræde og Langgade, og om sommeren er der servering i den charmerende gårdhave. Restauranten har i 2017 tilføjet en tapasbar til restauranten, hvor der er mulighed for at nyde ca. 25 forskellige tapas-retter. 

Læs mere om Falsters Minders åbningstider og priser.

Del denne side

Opdateret af:

Visit Lolland-Falster opdatering@businesslf.dk
 

Kontakt

Adresse

Færgestræde 1A
4800 Nykøbing F

Telefon

+45 54844400

Fakta

  • Faciliteter

    • Museumsbutik/Kiosk
    • Aktivitetsmuligheder for børn

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 11.866254798
Latitude : 54.767772