Vinterferie på Lolland-Falster 2017

Foredrag: "Radioen, DR og mig"

www.fof.dk | 6. februar kl. 09.30

Sankt Hans på Lolland-Falster 2017

Middelaldercentret
Kl. 10.00-21.00
Pris se www.middelaldercentret.dk
Ved Hamborgskoven 2-4, 4800 Nykøbing Falster

Nord-vestlige Lolland

Onsevig ligger i det nord-vestlige hjørne af Lolland. Området er et godt ‘kajakterræn’ både for begyndere og øvede med nord- og vestvendte lavvandede kyster og beskyttede vige.De lavvandede kyster byder på masser af smukke naturoplevelser. Både fugle-og planteliv er rigt repræsenteret. Selve Onsevig havn er omgivet af to vige, der giver gode forhold for nybegyndere i kajak. Uanset vindforholdene vil der altid være læ i én af de to vige.

Nordlolland

Farvandet nord for Lolland og Smålandsfarvandet

Nakskov Fjord

Nakskov Fjord er med sine 10 øer Danmarks ø-rigeste fjord og det i sig selv giver mange muligheder for variation i ture på fjorden.

Guldborgsund og Nysted

Guldborgsund er særdeles velegnet til kano- og kajaksejlads. Det smalle sund byder på både smukke skovarealer og et storslået herregårdslandskab med marker helt ned til sundet. I midten ligger købstaden Nykøbing, med mulighed for proviantering og byliv, ligesom flere store attraktioner i området ligger ud til sundet, f.eks. Middelaldercentret og Fuglsang Kunstmuseum.

Falster rundt i kajak

Falster rundt

Når man skal ro Falster rundt, er det vigtigt med en stabil vejrperiode foran sig, helst 2-3 dages vindstille. Hvis ikke er det vigtigt, at det er vestenvind, så man har læ på østkysten af Falster. Tag hensyn til deltagernes temperament og kondition, når turen fastlægges. Er man i rimelig form og har nogle kilometer i armene, så vil en 3-4 dages tur være passende. De hardcore ror rundt på 2 dage. Hvis man har teltet med, må man som altid sikre sig en tilladelse inden man slår teltet op.

Dagsture på Falster

Falster har en fantastisk blanding af skøn natur, gamle byer, flotte bygninger og dejlige attraktioner. Derfor er Falster et perfekt sted at tage hen på cykelferie. Se i øvrigt også vores cykelruter på Lolland.

Dagsture på Lolland

Lolland er oplagt til cykelferie for børnefamilier, da øen er så flad. Vi har udvalgt de bedste cykelruter på hele Lolland, hvor man kommer rundt og ser en masse flotte byer, bygninger, attraktioner og meget mere. Se i øvrigt også vores cykelruter på Falster.

Fiskeri fra kutter

I Østersøen er der glimrende fiskeri efter torsk, og der sejler kuttere med lystfiskere ud fra Gedser, hvor der ikke er langt til de bedste fiskepladser.

Put & take søer

Nogle gange kan det være nemt at fange fisk i Put & Take søerne – andre gange er det vanskeligt, og så kræver det lidt viden for at kunne overliste fiskene. Men der er altid fisk i søerne, og der er en hyggelig stemning.

Ferskvandsfiskeri

Gedder og aborrer er de mest populære arter i ferskvand, og her har vi virkelig noget at byde på Lolland-Falster med store brakvandsaborrer i Nakskov Indrefjord og geddefiskeri i Maribo søerne. Dette fiskeri er dog meget afhængig af årstiden, og altid bedst forår og efterår. Men store brakvandsaborrer kan fanges fra mange af vore havnemoler hele sommeren igennem. 

Kystfiskeri

På Lolland-Falster er der rigtig gode fiskepladser langs kysterne, hvor det især gælder hornfisk og havørred. I maj, og lidt ind i juni topper fiskeriet efter hornfisk, og det er virkelig et fiskeri hvor alle i familien kan være med.

Cykelruten København - Berlin

Det kræver selvfølgelig en smule træning, at begive sig ud på over 600 kilometer på cykel. Men med en opdeling på 15 etaper og en ferie på 14 dage svarer det til 40-45 kilometer om dagen i gennemsnit, og så er ruten pludselig ikke så uoverskuelig længere. 

Turbeskrivelse: Sundruten

Sundruten 44 km

Turen kan påbegyndes et hvilket som helst sted, men er her beskrevet med udgangspunkt i Slotsbryggen, Nykøbing Falster.

Turbeskrivelse: I skovens grønne stilhed

I skovens grønne stilhed 29 km / 11,5 km

Turen kan påbegyndes et hvilket som helst sted, men er her beskrevet med udgangspunkt i Slotsbryggen i Nykøbing Falster. Er du i følgeskab med børn, kan den korte tur på 11,5 km anbefales med et stop i Guldborgsund Zoo. Der er ingen forplejning udover i Nykøbing Falster, så tag madpakken med!

Turbeskrivelse: Fra kyst til kyst

Fra kyst til kyst - 39 km / 31 km

Turen kan påbegyndes et hvilket som helst sted, men er her beskrevet med udgangspunkt i Turistinformationen på Marielyst (1). De er også leveringsdygtige i udlejningscykler, der kan føre jer rundt på panoramaruten. Kør ad Marielyst Strandvej indtil Stouby Tværvej - hen på sommeren er vejkanten prydet med solsikker!

Panorama-cykelrute 417: Marielyst

Sjov i pedalerne 18 km / 24 km

Turen kan påbegyndes et hvilket som helst sted, men er her beskrevet med udgangspunkt i Turistinformationen på Marielyst. Spisestederne finder I ved Marielyst, men der er mulighed for at tanke op undervejs hos købmænd i Væggerløse og Marrebæk.

Overnatning langs ruten Kyst til kyst

Kyst til kyst-cykelruten går fra Nykøbing F. til Marielyst og har flotte naturområder. Der er en del overnatningssteder langs ruten, og dem har vi samlet her.