Guldborgsund og Nysted

Guldborgsund er særdeles velegnet til kano- og kajaksejlads. Det smalle sund byder på både smukke skovarealer og et storslået herregårdslandskab med marker helt ned til sundet. I midten ligger købstaden Nykøbing, med mulighed for proviantering og byliv, ligesom flere store attraktioner i området ligger ud til sundet, f.eks. Middelaldercentret og Fuglsang Kunstmuseum.

Farvandet i Guldborg er et smalt, strømfyldt sund, vær opmærksom på dette, når du krydser sejlrenden. Vær særlig forsigtig i det åbne farvand ned mod Rødsand i den sydlige del. Vandstanden i sundet kan variere meget ved ebbe og flod og ved længere tids vestenvind, hvor meget vand bliver samlet i Østersøen. Der forekommer store områder med lavt vand og rigtig mange store sten. 

Farvandsregler:

I yngleperioden 15/3 - 15/7 er alt færdsel på og tæt ved Hjelm Ø, Barholmene og Vigsø forbudt. Frejlev Skov samt øerne Kalvø, Kejlsø og Lilleø er fredede.

Nysted

Nysted ligger smukt placeret i en lille velbeskyttet vig på Lollands sydkyst lige ud til Østersøen med skov, dejlig badestrand og Nysted Strand Campingplads. I Nysted kan de smukke huse i de gamle gader næsten få tiden til at stå stille. Oplev havnen med udkig til det gamle Ålholm Slot, Kirken, digteren Emil Aarestrups hus og udstillingen Vindens Verden, hvor du kan få viden om havvindmølleparken ud for Nysted. 

Del denne side