Byer, Øer og Steder

Lolland-Falsters byer har hver deres særpræg. Her finder du både handels- og havnebyer. Ud for kysten finder du en række småøer med hver deres kendetegn - tag færgen derud og udforsk nogle af Danmarks mere ukendte perler ved hjælp af "ø-passet".
Uden for byerne finder du naturoplevelserne - på stranden og i skoven. Og så er der masser af historiske bygninger overalt på Lolland-Falster, hvor herremænd og godsejere igennem hundredvis af år har sat deres præg med imponerende bygninger.
Selv klimaet er noget helt særligt på Lolland-Falster - det ved landsdelens mange frugtdyrkere, og derfor fejrer de det hvert år med Sydhavsøernes Frugtfestival. Måske er det milde klima også skyld i det milde temperament, som præger folk, der bor på Lolland-Falster. Her tager vi tingene oppefra og ned, og du bliver altid mødt med et smil.

 

Nykøbing Falster

Købstad med moderne byggeri og gamle bydele

Maribo-søerne fra luften

Se flere byer på Lolland-Falster her

Hvad har du lyst til? En strøgtur i en af vores charmerende købstæder med en pause på et lokalt spisested - eller foretrækker du en historisk byvandring og et museumsbesøg? 

Femø Færge

Smålandshavets Ørige

Lolland-Falster er et lille dansk ørige. Rundt om øerne Lolland og Falster finder du Askø, Lilleø, Femø, Fejø og Vejrø - plus det løse. Det er derfor området også er kendt under navnet "Sydhavsøerne".

Play Video

Strande

Naurlandet

Naturlandet Naturområder

Der er mange skønne naturområder på Lolland-Falster, og de tre største ligger omkring Maribosøerne, ved Nakskov Fjord og ved Guldborgsund. Læs mere om Naturlandet og områderne her.

Naturpark Maribosøerne

Guides og turledere i Naturpark Maribosøerne

De private Naturparkguider bidrager til en unik oplevelse idet de formidler hvert deres interesseområder i naturparken. Ture arrangeres året rundt og du kan se hvornår her.