Hvordan kommer du til Lolland-Falster?

Lolland-Falster ligger tæt på både de skandinaviske lande og hjertet af Europa. Hvad end du foretrækker at køre i bil, flyve eller tage toget, er der rig mulighed for at tage på ferie på Lolland-Falster på lige den måde, du har lyst.

Vi tager bilen

Fra Tyskland

Hvis du kommer fra den meget østlige del af Tyskland, er det hurtigste som udgangspunkt at køre til Rostock og derfra tage færgen til Gedser, som i øvrigt er Danmarks sydligste punkt og ligger på Falster. Fra Gedser kan du køre ad Gedser Landevej mod din endelige destination. Gedser Landevej går hele vejen fra Gedser, forbi Marielyst og frem til Nykøbing Falster, hvor du kan køre mod Lolland eller til Nord- og Østfalster.

Hvis du kommer fra det vestlige Tyskland, kan det bedre betale sig at køre mod Hamburg, Lübeck og derefter Fehmarn, hvor du så kan tage færgen til Rødby, der ligger på Lolland. Skal du til Marielyst eller et andet sted på Falster, kan du køre direkte ud på motorvej E47 forbi Maribo og Sakskøbing. For at komme til Marielyst, skal du af afkørsel 46 Sakskøbing og følge vejen mod Nykøbing Falster og derefter ad Gedser Landevej.

Fra Sverige

Uanset hvorfra du kommer i Sverige, er den hurtigste vej til Lolland-Falster at køre via Øresundsbroen. På den anden side af broen er motorvej E20, som du skal følge indtil den deler sig i E20 og E47. Her skal du over på motorvej E47, som både strækker sig over Falster og Lolland. De fleste byer er markeret på afkørselsskiltene, så kig efter din destination der. Hvis du skal til Lalandia, fortsætter du ad motorvej E47 indtil afkørsel 50 Rødbyhavn.

Selvom det ikke er hurtigere, kan en tur med Scandlines Helsingborg-Helsingør overfarten være et fantastisk valg. Overfarten tager ca. 20 minutter.

Fra Norge

Den hurtigste vej til Lolland-Falster fra Agder eller Rogaland er med færgen fra Kristiansand til Hirsthals. Herfra følges motorvejene ned gennem Jylland og over Fyn på motorvej E20. Tag afkørsel 40A og kør mod motorvej E47, som skal følges ned til Falster. Er du fra et andet sted i Norge, er det hurtigste at køre ned gennem Sverige og over Øresundsbroen, hvor du skal over på motorvej E47. Hvis du skal til Marielyst, er det hurtigst at tage afkørsel 44 Eskilstrup og følge vejene sydpå. Skal du til Lalandia, fortsætter du ad motorvej E47 indtil afkørsel 50 Rødbyhavn.

DFDS-færgen Oslo-København er også en mulighed.

Fra Fyn/Jylland

For at komme til Lolland-Falster, kan du enten køre ad motorvej E20 eller via færgen mellem Langeland og Lolland. Skal du til Vestlolland er det hurtigst at tage færgen. Overfarten hedder Spodsbjerg-Tårs. Følg motortrafikvej 9, som går helt fra Odense og ned til færgen. Hvis du skal til resten af Lolland eller til Falster, er det hurtigste at køre til Slagelse og dreje af ved afkørsel 40A. Kør mod Næstved og Vordingborg ud på motorvej E47. Nykøbing F., Marielyst og Gedser kommer du hurtigst frem til ved at tage afkørsel 44 Eskilstrup, mens du kan fortsætte videre på E47 til Lolland.

Vi flyver

Den nærmeste store internationale lufthavn er Københavns Lufthavn (CPH). Fra lufthavnen kan du enten leje en bil eller tage et direkte tog til Nykøbing Falster. Herunder er en række direkte ruter til Københavns Lufthavn (CPH).

Der er også Lolland-Falster Airport (MRW), som er en international lufthavn. På nuværende tidspunkt er der ingen faste ruter, men flere flyselskaber samarbejder med lufthavnen. Kontakt Lolland-Falster Airport som gerne hjælper med at finde et selskab, der kan flyve fra bl.a. Aalborg, Bornholm eller Hamborg.

Vejrø har en flyveplads hvorfra helikoptere og små fly kan lette og lande. Vejrø Flyveplads (EKVO) samarbejder med Copenhagen Airtaxi, som kan flyve til Vejrø fra mange lufthavne og flyvepladser.

München (MUN) - København (CPH)
Operatør: SAS

Berlin (TXL) - København (CPH)
Operatør: easyJet

Hamburg (HAM) - København (CPH)
Operatør: SAS

Köln/Bonn (CGN) - København (CPH)
Operatør: Ryanair

Stockholm (ARN) - København (CPH)
Operatør: SAS

Oslo (OSL) - København (CPH)
Operatør: Norwegian

Amsterdam (AMS) - København (CPH)
Operatør: SAS

London (LGW) - København (CPH)
Operatør: easyJet

Zürich (ZRH) - København (CPH)
Operatør: Swiss

Vi rejser med tog

Der er gode togforbindelser til de fleste byer på Lolland-Falster. Hvis du kommer fra Norge eller Sverige, kan du tage toget med DSB til Nykøbing Falster. Fra Nykøbing Falster kan du tage toget videre til Lolland, hele vejen til Nakskov. Fra alle togstationer er der busser, som kan tage dig til de mindre byer.

Kommer du med tog via Tyskland, kan du tage via Rødbyhavn. Skal du til Marielyst eller et andet sted på Falster, kan du tage toget videre til Nykøbing Falster og herfra en bus. Fra Rødbyhavn kan du også tage en bus videre til mange byer på Lolland.

Del denne side