Naturpark Maribosøerne

Naturpark Maribosøerne

Naturpark Maribosøerne

Man har ikke set Maribo uden at have indtaget de 3 søer, som i øvrigt myldrer med små øer. Hvis man ikke selv føler trang til at kaste sig ud i robåd eller kajak, sejler turbåden Anemonen troligt søerne tynde og gør holdt ved både Borgø, Skelnæs Pavillonen og Hestø, mens Præstø og Romsø må beses uden landgang.
Talrige fugle holder til i Naturpark Maribosøerne bl.a. grågæs, taffelænder og ikke mindst havørnen, som er kendt for at være særdeles kræsen, når den vælger bopæl. Også cykel og vandresko kan få travle dage i naturparken, som byder på flere ruter rundt om søerne. På alle ruter dukker der lejlighedsvis borde og bænke op, så man kan garnere sin medbragte frokost med søudsigt. Du kan også se mere på hjemmesiden.

Husk man også kan fiske i søerne - blot husk dit fisketegn.

Der ligger også et Strand område ligger tæt på Maribo Sø Camping hvor der også er kiosk og toiletfaciliteter samt at man kan bese skovene ved Bangs Have som er ideelle til at bese. Det er også muligt at tage Nørresø rundt med eller uden vejleder.

Hvis man går længere rundt om søerne finder man barokhaven i Søholt Park og yderst ude finder man Hejrede Friluftsgård hvor man kan leje cykler og klappe geder eller kigge på fugle.

Del denne side

Vidste du!

At Naturpark Maribosøerne er som det første naturområde i Danmark blevet optaget i Europarc Federation i 2012.

Anemonen

Ta' med turbåden ud og oplev Naturpark Maribosøerne