Østersøruten kåret til Årets Cykelrute

Tirsdag, marts 5, 2019

Den danske cykelrute ‘Østersøruten’ er netop kåret som ‘Årets Cykelrute 2019’ på den største cykel- og vandremesse i Holland.
168 kilometer af cykelruten går gennem Lolland-Falster, der nu kan se frem til endnu flere tohjulede turister fra hele Europa.

Et varieret landskab, stier der snor sig gennem naturen og tæt på havet samt gode faciliteter for turisterne. Sådan lyder begrundelsen for, at Østersøruten den 1. marts blevet kåret som ’Årets Cykelrute 2019’.

”Prisen som årets cykelrute er et enormt skulderklap til både Østersøruten og Lolland-Falster som cykeldestination. Det er fantastisk, at udenlandske turister har fået øjnene op for cykelmulighederne på Lolland-Falster, og vi håber, at kåringen vil være med til at tiltrække endnu flere cyklende gæster i fremtiden,” siger Brian Lindorf Hansen, destinationschef hos Visit Lolland-Falster A/S.

Succesen er skabt i samarbejde
I forbindelse med udviklingen af Østersøruten har Lolland og Guldborgsund kommuner samt projektet Naturlandet gjort et stort stykke arbejde. Resultatet er, at Lolland-Falsters del af Østersøruten i dag er blevet mere naturrig, ligesom der er blevet udviklet en rute-app og anlagt flere fælles faciliteter langs ruten.

Og for Brian Lindorf Hansen er netop det tværgående samarbejde om udviklingen og markedsføringen af Østersøruten en helt afgørende del af rutens succes:

”Jeg ser kåringen af Østersøruten til årets cykelrute som en hyldest til vores samarbejde, og prisen understreger, at der er et kæmpe potentiale i at gå sammen om at tiltrække turister til vores område. Som en samlet destination står Lolland-Falster virkeligt stærkt, og vores samarbejde er en rigtig god platform for den fremtidige udvikling af Lolland-Falster.”

Lolland-Falster indbyder til cykelferie
Prisen blev uddelt på den populære hollandske cykel- og vandremesse ”Fiets en Wandelbeurs” og juryen ved, hvad den taler om. Sidste sommer var de nemlig i Danmark for at prøvekøre cykelruten, der på Lolland-Falster kendetegnes ved det smukke herregårdslandskab, naturparker, små hyggelige gårdbutikker og Danmarks længste cykelsti på et dige.

Det glæder Brian Lindorf Hansen, at juryen har haft en god oplevelse på Lolland-Falsters 168 kilometer lange bidrag til Østersøruten:

”På Lolland-Falster er vi stolte af vores varierede natur og de meget alsidige oplevelser, vi tilbyder vores besøgende. Vi oplever allerede stor succes med Falsters del af cykelruten mellem København og Berlin, og prisen til Østersøruten er endnu en bekræftelse af Lolland-Falsters kvaliteter som cykeldestination. Hos os er landskabet fladt, men horisonten høj, og det indbyder i den grad til cykelferie.”

Danmark får hvert år besøg af omkring en million udenlandske cykelturister, og det er håbet, at Østersøruten kan blive trækplaster for endnu flere cykelturister i de kommende år. VisitDenmark har sammen med Visit Lolland-Falster og de andre destinationer bag Østersøruten indgået et samarbejde om markedsføring af Østersøruten i Holland og Tyskland i løbet af foråret.

For yderligere oplysninger kontakt:
Business Lolland-Falster, forretningsudvikler Rikke Fabienke, mobil 61 75 31 49
Visit Lolland-Falster A/S, destinationschef Brian Lindorf Hansen, mobil 24 46 82 08

Del denne side