Askø og Lilleø

25 minutters sejlads fra Bandholm ligger Askø som tager imod med åbne arme fra den idylliske lille havnefront.

Ølivets glæde er at der sænker sig en ufattelig ro og øen skaber rammen for afslapning og glemme hverdagens stresserede elementer.
Det er her muligt at blive et med naturen og specielt det smukke fugleliv er i særklasse, det er endog muligt at spotte en sæl på disse kanter hvis man er meget heldig.
Hvis man ynder at fiske er der også mulighed for dette, øerne har specielt gode forhold for havørred samt mulighed for mange hornfisk i maj-juni.

Grundet de naturbundne herligheder er øerne også oplagt til at vandre eller cykle rundt og være nær naturen og mærke vinden i håret. Der er også mulighed for at opleve det lille ø-museum samt kirken

Askø og Lilleø er forbundet af en 700 m lang dæmning.

Frugtavl og Landbrug

Askø & Lilleø er smukkets om foråret når frugttræerne blomster, Claus Meyer har gjort det til en årlig tilbagevendende begivenhed at fejre dette med hans Apple Flower Festival. Der er masser af boder med årstidens produkter; æbler, blomme, honning der ligger små gallerier og snor sig og lyset er specielt smukt netop i Smålandshavet. 

Askø samt Lilleø er præget af landbrug og frugtavlere den mest kendte er vel Claus Meyer som har sat Lilleø på landkortet hvor han både fremstiller brændevin, æblemost og øl. Du kan købe produkterne i Meyers Køkkens webshop 

Derudover er Lilleø Vin resultatet af et samarbejde mellem sommelier Anders Selmer, frugtavler Hans Lund Hansen, Nomas køkkenchef, René Redzepi, og kokken Claus Meyer, der i 2003 overtog Vigmosegaard på Lilleø.

Askø og Lilleø's beboere har lavet en fin hjemmeside - se mere om øerne her

Del denne side

Vidste du!

Askø & Lilleø er forbundne med en 700 m lang dæmning.