Nakskov Fjord

Nakskov Indrefjord

Der er fri adgang til området, - dog er færdsel på digerne forbudt i tidsrummet 15. marts - 15. juli. Nakskov Indrefjord ligger helt ind til Nakskov by. Der er gangsti langs den østlige og nordlige del af Indrefjorden. Området er velegnet til en spadseretur i naturen tæt på byen, og har et godt udbygget stisystem, parker i Krøyers Gård ca. 1 km derfra. Der er også rigtig gode fiskemuligheder, der kan løses fiskekort til dele af Indrefjorden hos Nakskov Turistbureau.

Albuen 

Selve Albuen er en smal 7,5 km lang krumodde, der skiller Langelandsbæltet fra Nakskov Fjord. Odden er ganske lav, skabt af sand og sten, der er ført hertil gennem flere tusinde år. Området ligger i Natura2000 beskyttelsesområde med mange fugle og sjældne strandtudser. Engelskgræs, gul snerle og hvid røllike blomstrer smukt på Albuen. I middelalderen kom folk fra hele Europa til sildemarked på Albuen. 

På Albuen findes fiskerhuse, lodshus, fyrtårn, skole og kystudkig, der vidner om tiden fra sidste århundrede. Man kan gå til Albuen ad den smalle tange, der er 6 km til fyret, eller man kan tage ”Postbåden” fra Nakskov havn.
Kontakt turistbureauet for reservation. tlf. +45 54 92 21 72 . 

Staten ejer den centrale del af Albuen, resten ejes af private. På statens areal findes borde, bænke og grillpladser. Ved fyrtårnet ligger et mult toilet. Der er ikke drikkevand på Albuen, så dette skal medbringes selv.
Kystudkiggen er et besøg værd. Her er åbent hele året, så madpakken kan nydes i tørvejr, mens man har en storslået udsigt. Se meget mere på 
www.nakskovfjord.dk.
Det hvide Lodshus ejes af Staten og anvendes af Naturvejledningen på Nakskov Fjord som kombination af museum og et naturcenter med mulighed for overnatning.  Hunde skal føres i line fra 1. april til 30. september grundet det rige dyre og fugleliv. 

 

Postbåden

Tag med postbåden på arbejde. Postbåden sejler ud til øerne i Nakskov fjord med post og varer til øboerne. Turen er aldrig helt den samme, men en ting ligger fast, postbåden kommer altid ud til Albuen, hvor der er ca. en times pause. Man har så mulighed for at nyde sin medbragte mad, få sig en dukkert eller gå en lille tur i den helt særegne natur der findes derude. Man kan ikke påregne guidning på postturene, men skipper besvarer gerne spørgsmål om dette og hint. Normalt er det Vesta der sejler postturen, men ved enkelte lejligheder sejles postturen af Gaia eller Svend. Det er muligt at få sin cykel med for 20 kr. Man kan så vælge at blive sat af i Langø og cykle hjem til Nakskov af den fantastisk smukke cykelsti langs fjorden. Man kan også blive sat af på Enehøje og blive taget med på tilbagevejen. En oplevelse som man skal unde sig selv. Se selv mere om postbåden her www.postbåden.dk 

Guidede ture

Året rundt arrangeres mange ture for grupper. Destinationerne er fjorden med øerne, Slotø, Vejlø, Enehøje eller Albuen eller forskellige spændende lokaliteter omkring fjorden. Hvis man gerne vil vide mere end der står skrevet i bøger og foldere, så anbefaler vi en tur med vores naturvejleder Klaus Bek Nielsen, der kan kontaktes på mobil 20 63 92 09, e-mail: kbni@lolland.dk. Naturvejlederen hjælper gerne med gode råd, bestiller skib og turen tilrettelægges præcis efter jeres ønsker. Naturvejledningen vil som regel kunne tilbyde en 5 timers tur på fjorden for 20-30 personer inkl. skib og naturvejledning for 180-200 kr. pr. person. 

Bestilte ture med eller uden guide kan også foretages hos Nakskov Turistbureau tlf. 54 92 21 72, e-mail: visitnakskov@infololland.dk, hvor personalet hjælper med gode råd. 

Danpirk I/S sejler også ture på fjorden, hvor Otto Paludan guider. Der sejles med Postbåden eller Gaia, som har en lun kahyt, hvis det er koldt. Gaia har plads til cirka 12 personer. Postbåden har plads til 30 personer. Danpirk ved Annelise og Otto Paludan kan kontaktes på tlf. 54 93 12 36, mobil 30 53 42 36, e-mail: danpirk@mail.dk

Vi kan også tilbyde foredrag om Nakskov Fjords historie, dyr og planter. Her kan I se en masse flotte fotos fra fjorden. Et fordrag tager normalt 1½-2 timer og koster 6-800 kr.
Vi har desuden fotos af en masse dyr, planter og steder, så der kan arrangeres flere forskellige foredrag. Se mere på www.nakskovfjord.dk 

Del denne side

Vidste du!

Lolland producerer 5 gange så meget grøn energi end den forbruger - bl.a. ved store vindmøller - du kan kramme en Vindmølle tæt på Diget mellem Nakskov og Rødby.

Play Video

Postbåden

Postbåden sejler dig til et hav af oplevelser i DKs mest ø-rige fjord!