Marielyst strand

Marielyst - Danmarks bedste strand

Marielyst Strand er en del af de ca. 20 km sandstrand man finder på Falsters østkyst. 
Stranden er en børnevenlig sandstrand med lavt og roligt vand med revler. Der er rig mulighed for at bygge sandslotte for de mindste, familien kan samle muslingeskaller langs vandkanten, og man kan finde læ for vinden i.

De sidste 3 år har der været foretaget strandrydning, hvor man har fjernet tang etc. - denne oprydning har bidraget positivt til rejseliv.dk's kåring af Marielyst som årets strand 2011, 2012 og 2013.

Marielyst Strand ligger skønt hegnet ind af Det Falstriske Dige, som blev opført efter stormen i 1872. Diget strækker sig 17,5 km ned langt østkysten, der er anlagt en skøn gå og cykelsti i naturområdet.

Sikkerhed

Sikkerhed er i højsædet på Marielyst og Livreddertårnet er åben hver dag fra kl. 11-19 i skolernes sommerferie.
Livredderne benytter følgende farver flag:

Halvt rødt, halvt gult: Anbefalet badeområde med livredderovervågning
Gult: Udvis særlig opmærksomhed
Rødt: Livsfare, badning frarådes

Strandnummer

Strandnummersystemet er udviklet for at gøre det nemmere for udrykningskøretøjer at finde frem til ulykkessteder og dermed undgå fejludrykninger til forkerte steder, som ofte opstår når folk med svagt lokalkendskab skal beskrive hvor de er på strandene. 
Et Strandnummer er grønt skilt, med et bogstav og et trecifret tal, som benyttes til at angive hvor man er ved alarmering af redningsbereskabet eller politiet vha. 112, i forbindelse med ulykker ved de danske strande. 

Strandnummmer-skiltene er placeret på selve stranden, ved nedkørsler og strandstier samt andre synlige steder som eksempelvis ved redningsposter og informationsskilte. 

Del denne side