Panorama-cykelrute 417: Marielyst

'Sjov i pedalerne' handler om at have det sjovt. Det er en tur, hvor børn - og voksne legebørn – udfordres af fart, flodstorm og flyveture. Den 18 km lange cykeltur tager jer gennem mindre landsbyer, forbi pumpestationen, go-kart-banen og de fedeste legepladser.

Sjov i pedalerne 18 km / 24 km

Turen kan påbegyndes et hvilket som helst sted, men er her beskrevet med udgangspunkt i Turistinformationen på Marielyst. Spisestederne finder I ved Marielyst, men der er mulighed for at tanke op undervejs hos købmænd i Væggerløse og Marrebæk.

Overfor Marielyst Turistinformation (1) ligger turens første legeplads med klatrestativ, gynger og rutsjebane uden bane! Har I ikke egne cykler med, kan de lejes i Turistinformationen.

Kør til højre ad Marielyst Strandvej, der hen på sommeren iklædes en lysende dragt af solsikker. Første stop er på toppen af Væggerløse bakke – turens første og eneste bakke. Herfra venter belønningen med en enestående udsigt over Bredningen til Lolland samt det hvide kunstmuseum Fuglsang. Når vejrtrækningen er faldet til ro, er det tid at gå på opdagelse i den gamle Stouby Mølle fra 1790. Lige ved siden af møllen finder I Stouby glaspusteri(3), hvor Line har et arbejdende værksted, butik og udstilling i den smukt beliggende gamle Møllegård.

'Sjov i pedalerne' fortsætter sydover ad Gedser Landevej. Radbjerg Landevej er en fin lille landevej uden meget trafik, her er marker, natur og skøn udsigt over Guldborgsund og Hasselø. I passerer Marrebæk kanal, hvor der er mulighed for at fiske – husk fisketegn (kan købes ved Marielyst Turistinformation) 

Bøtø Nor Gl. Pumpestation (5) fortælles historien om indvindingen af Bøtø Nor og om stormfloden i 1872. Den gamle dampmaskinepumpe kører stadig på udvalgte dage. I den bagvedliggende bygning er pumpestationens nuværende 6 pumper opstillet, der samlet har en pumpekapacitet på 6400 liter i sekundet! Turen går videre ind over Marrebæk (6) til Marielyst Go-Kart (7), der står i fartglædens tegn. Her skiftes de hårdtrådte pedaler ud med et let tryk på speederen. Der er både karts og baner til voksne og børn, så alle kan være med. Her er der mulighed for at købe drikkevarer.

Når farten i blodet er ved at være fordampet, er det tid til at vende næsen mod Marielyst eller tage afstikkerturen til fuglereservatet Bøtø. Fuglereservatet nås ved at køre fra Bøtø Ringvej, ned ad Trevlekronevej, der munder ud i Lævej. Fra fugletårnene er det muligt at iagttage det rige fugleliv i det 110 ha store fuglereservat. Afstikkerturen er på 6 km. 

Næste stop er ved Lupinparkens naturlegeplads (8), med klatrestativer og megagynger. Her kan børn også bruge deres smartphones til at gå på skattejagt, mens de voksne kan tage et velfortjent hvil i den store net-hængekøje på legepladsen. Hos Larsens Plads (9) kan turen afrundes med en flyvetur i deres superjumper –trampolin og elastikker fører dig 8 meter i vejret! Legepladsen har også aktiviteter til mindre børn samt en tilhørende restaurant og 
krostue.

>Hent turbeskrivelsen som pdf

Del denne side

Oversigt over cykelruten

Data

Trafik: Mindre asfalterede landeveje med beskeden trafik. En undtagelse er ved Gedser Landevej.

Max 2 % hældning.

Cykletid med 11 km/t (voksne) ca. 1:40 timer 

Cykletid med 8 km/t (børn) ca. 2:15 timer