Dodekalitten - et monument, der forener fortid og fremtid

Foto: Pajor

Sydhavsøernes absolutte highlights

Der er meget at vælge imellem, når turen går til Sydhavsøerne, og ved du ikke, hvor du skal begynde, så følg vores guide til områdets smukkeste natur, største attraktioner, hyggeligste byer, bedste fødevareoplevelser og de mest storslåede herregårde. For du skulle jo nødigt gå glip af noget!

Historiske herregårde

Foto: Emil Spangenberg

Naturen som kunstværk

Foto: Tage Jensen

De største naturoplevelser

Tag endelig for jer af Sydhavsøernes storslåede natur, for der er nok af den! Fx har vi mere end 600 km kyst, utallige strande - blandt andet den helt suveræne Marielyst Strand - en perlerække af charmerende småøer og ikke mindst de to unikke naturparker Nakskov Fjord og Maribosøerne med uanede muligheder for vandring og cykelture.

Unik natur og fredelige småøer

Foto: Niclas Jessen

Naturpark
Nakskov Fjord

Foto: Claire Droppert

Naturpark
Maribosøerne

Foto: BEST Production

Lolland-Falsters stemningsfulde købstæder

Lolland-Falsters charmerende købstæder er en rejse værd i sig selv. Oplev fx den gamle domkirkeby Maribo, hvor gammelt og nyt forenes på bedste vis, shop løs i Nykøbing Falster, tag på slentretur i Nakskovs hyggelige småstræder eller besøg Sakskøbing og nyd byens smukke beliggenhed ved bunden af Sakskøbing Fjord.

Her emmer det af hygge og atmosfære

Foto: BEST Production

Smag på Jordens bedste fødevarer

Sydhavsøernes gunstige klima og fede muld er noget, du kan smage, når du sætter tænderne i vores lokalt producerede fødevarer. Her er saftige æbler fra Fejø, prisbelønnet øl, kirsebærvin i verdensklasse og mange andre lækkerier. Derfor taler vi med stolthed om Jordens bedste fødevarer fra Lolland-Falster.

Verdenskendt kirsebærvin fra Frederiksdal

Foto: Frederiksdal Kirsebærvin

Prisbelønnet øl fra Krenkerup

Foto: Krenkerup Bryggeri