Albuen Natur

Selve Albuen er en smal 7,5 km lang krumodde, der skiller Langelandsbæltet fra Nakskov Fjord. Odden er ganske lav, skabt af sand og sten, der er ført hertil gennem flere tusinde år. Området ligger i beskyttelsesområde med mange fugle og sjældne strandtudser. Engelskgræs, gul snerle og hvid røllike blomstrer smukt på Albuen. I middelalderen kom folk fra hele Europa til sildemarked på Albuen.

På Albuen findes fiskerhuse, lodshus, fyrtårn, skole og kystudkig, der vidner om tiden fra sidste århundrede. Man kan gå til Albuen ad den smalle tange, der er 6 km til fyret, eller man kan tage ”Postbåden” fra Nakskov havn. Kontakt Postbåden for reservation.

Staten ejer den centrale del af Albuen, resten ejes af private. På statens areal findes borde, bænke og grillpladser. Ved fyrtårnet ligger et mult toilet. Der er ikke drikkevand på Albuen. Kystudkiggen er et besøg værd. Her er åbent hele året, så madpakken kan nydes i tørvejr, mens man har en storslået udsigt. Se også www.nakskovfjord.dk .

Det hvide Lodshus ejes af Staten og anvendes af Naturvejledningen på Nakskov Fjord som kombination af museum og et naturcenter med mulighed for overnatning.

Hunde skal føres i line fra 1. april til 30. september. 

Yderligere information fås af naturvejleder Klaus Bek Nielsen, tlf.  20 28 27 32