Cykeltur: 5 flade øer

Det er ikke sjovt at opdage, at man ikke har fem, flade øre. Men tage cyklen, og suse over fem flade øer – det er en helt anden sag, og en dejlig oplevelse. Ikke alene går turen over fem øer: Bogø, Møn, Sjælland, Masnedø og Falster. Men også over tre broer: Dronning Alexandrines Bro, Masnedsundbroen og Storstrømsbroen. Vælger man udelukkende at følge de mærkede cykelruter, er hele turen på 80 kilometer.

  1. Turen fra Bogø Havn og videre over dæmningen til Møn er ikke sjov. Der er ofte meget trafik, cykelsporet er smalt, men efter cirka 6,5 km er du “reddet”. Drej til venstre ad Lettenvej.
  2. Følg cykelrute 58 via Lusemosevej, Røddingevej og nu dukker to af de fineste jættestuer op. Klekkende Høj og efterfølgende Kong Asgers Høj. Fantastisk udsigt fra toppene. Tag Engholmvej mod Koster og broen.
  3. Efter cirka 20 km Dronning Alexandrines Bro, opkaldt efter Dronning Margrethes farmor. Den er 745,5 m lang og indviet i maj 1943. Bliver også kaldt Mønbroen og Ulvsundbroen, og vi lander i Kalvehave på Sjælland.
  4. Bro Bike ved rundkørslen i Kalvehave har cykelgrej og en slangeautomat, så der er hjælp at hente, hvis der er bøvl med cyklen, også udenfor åbningstiden. Følg cykelruten op bag kirken, skolen og kryds landevejen til Vordingborg, i Langebæk.
  5. Strækningen Langebæk-Bakkebølle går gennem de dejligste landskaber, og der er mulighed for flere spændende afstikkere, for eksempel:
  6. Gennem Østerskoven til kysten, hvor Langø ligger forbundet med Sjælland med en 300 m lang dæmning fra 1919. Øen er privatejet.
  7. Petersværft, et idyllisk fiskerleje, hvor der i 1777 blev opført et skibsværft, og en Ostindienfarer var det største skib, som løb af stabelen her. I 1807-14 var det udnævnt til flådebase.
  8. Via Bakkebølle, forbi Vintersbølle og den gamle jernbanesti indtil lystbådehavnen i Vordingborg. Forbi Gåsetårnet og en afmærket rute ved Ore Strand til Masnedsundbroen på 201 m, som forbinder Sjælland med Masnedø. Storstømsbroen (foto) på 3.199 m forbinder Masnedø med Falster. Den blev indviet i september 1937.
  9. 61 km siger triptællereren i Orehoved. Følg cykelruten over Nørre Vedby, forbi Baunehøj og kirken, og fra Nørre Alslev hovedvejen til Stubbekøbing. Cykelsti til Gundslev.

Vidste du, at du kan se denne rute og mange flere naturoplevelser i app’en ”Naturlandet”. App’en kan hentes i App Store eller Google Play. Al information er tilgængeligt på dansk, engelsk og tysk – App’en er GRATIS