Fra klassisk klaverkoncert til foredrag med Poul Madsen

Når går vi ind i september tager Højskolen Marielyst revanche for det aflyste forår med et stærkt og alsidigt foredrags- og koncertprogram

Faktisk begynder højskolens store program for efteråret allerede tirsdag 31. august, hvor skolen i samarbejde med Fora Fritid byder på et foredrag med fodterapeut Charlotte Larsen med overskriften ”Fokus på fødderne”. Vores fødder belastes altid, men vi giver dem sjældent meget opmærksomhed, medmindre vi pludselig får smerter i dem. Charlotte Larsen giver i sit foredrag en introduktion til, hvordan vi kan give fødderne den opmærksomhed, de skal have for at vi kan bevæge os ubesværet rundt hele livet.

Lørdag 4. september står den på klassisk klaverkoncert med den skotske pianist, Robin Colvill, som trofaste koncertgængere på højskolen vil kende fra tidligere besøg. Han spiller værker Bach, Mozart, Beethoven, Chopin, Dvorak og Debussy. Afslutningsvis giver han sine flotte variationer af den berømte London-sang, ‘Lambeth Walk’.

Mandag 6. september står den unge naturfotograf, Mads Hagen på scenen i skolens koncerthus. På få år har han skabt sig et ry som en af landets bedste naturfotografer, og hvordan det er gået for sig fortæller han i sit foredrag med titlen ”Mit Lolland Falster”. Foredraget er selvfølgelig illustreret med hans unikke naturfotografier, hvor han som få evner at komme helt tæt på naturens små og store dramaer.

Torsdag 9. september er der koncert med Halfdanskerne. I mere end 10 år har de fortolket danske viseklassikere og fyldt en stor del af landets små og store spillesteder op med begejstrede tilskuere, fællessang og stående ovationer. De gennemarbejdede nyfortolkninger af kendte viser leveres med musikalitet, kompromisløshed og masser af humor. Trioen har udviklet et spektakulært og visuelt show, hvor tre musikalske, autentiske og altid velklædte herrer styrker og supplerer hinanden med stor spilleglæde og masser af energi.

Mandag 13. september kan man møde Ekstra Bladets tidligere chefredaktør, Poul Madsen med et foredrag med overskriften “Afsløringer og shitstorme”. Nok meget sigende for en mand, der i 14 år stod i spidsen for tabloidavisen med bulder, brag og ballade i kølvandet. Poul Madsen er kendt som en ’no bullshit type’, der altid siger hvad han mener uanset om han sidder i Presselogen, Go’Morgen Danmark eller Debatten på DR 2. Han lever fuldt og helt op til avisens gamle slogan ’Tør, hvor andre tier’ – også når han holder foredrag.

Torsdag 23. september er der foredrag med to lokale skikkelser, Freya Anduin og Anne Gyrite Schütt, der tager publikum med ind i maskinrummet på en krimi til en snak om metoder, håndbøger, måden at tænke opklaring på, pressens forhold til kriminalstof for 100 år siden, fakta og fiktion.

Søndag 26. september står der opera på programmet, når højskolen får besøg af de 3 kongelige sopraner Charlotte Meldgaard, Karen Dinitzen og Pernille Bruun.
De 3 sopraner er et festfyrværkeri af glæde, sang og underholdning og til denne koncert har de sammensat highlights fra danske og amerikanske operetter/operastykker. De sætter hele koncerthuset i gang og agerer med publikum, så glæd dig til en fantastisk oplevelse.

Mandag 27. september kan man komme ind i satiretegnerens verden med Jens Hage under overskriften “Hvad der kan tænkes, kan tegnes”. Foredraget handler dels om Jens Hages liv som tegner, og dels om hvad der sker i hjernen, når vi skal have idéer på kommando. Hjernens evne til at danne billeder, hvad der forsinker, og hvad der befordrer, forskellen på at tænke lodret og vandret og glæden ved at bo i et land, hvor ofrene kan grine med.

Torsdag 30. september rundes måneden af med en jazzkoncert med trioen SHE: “As simple as that” – vokaljazz med referencer til cabaret og salon. She Trio har givet koncerter siden 2012 og har udviklet en klar identitet og lyder anderledes end traditionel vokaljazz. Trioen har spillet på adskillige klubber, koncertsteder og festivaler i Danmark såvel som i udlandet. Albummet “As Simple As That” blev udgivet i foråret 2019. Trioen består af Sanne Graulund, vokal og klaver, Eva Malling på kontrabas og Benita Haastrup på trommer.

Oplysninger om tidspunkter og billetter til arrangementerne fås på højskolens hjemmeside www.hsmarielyst.dk/arrangementer. Nogle af foredragene er arrangeret sammen med LOF Lolland Falster, andre har modtaget støtte fra Slots- og Kulturstyrelsens pulje til ekstra sommeraktiviteter. På hjemmesiden kan man også se de mange foredrag og koncerter, der er planlagt til oktober og november.