Gå til indhold
©  Foto:

Særudstilling: Teknokroppen

I dag har alle en ’teknokrop’Særudstillingen ’Teknokroppen’ på Fuglsang Kunstmuseum præsenterer otte etablerede samtidskunstnere, der beskæftiger sig med menneskets møde med ny teknologi.

Alle har en ’teknokrop’ i dag, for hvem er ikke nært forbundne med teknologi, der påvirker ens relationer, sansning og virkelighedsopfattelse. Udstillingens værker handler om, hvordan teknologierne rykker på grænser for liv og død, på opfattelsen af kroppen og dermed på det at være menneske i det 21. århundrede.

Nogle værker forholder sig til, hvordan teknologi griber ind i hverdagen og ændrer måden, man omgås hinanden. Andre peger på, hvordan nye bioteknologier måske kan rykke på mennesket som et dødeligt væsen. Og andre igen beskæftiger sig med, hvordan kunstig intelligens skubber til ens opfattelse af identitet.

Der er stof til eftertanke, helt sikkert også til bekymring, men det er ikke en dystopisk udstilling. Teknokroppen undersøger, diskuterer og stiller spørgsmål fremfor at advare, og inviterer beskueren til at forholde sig til relationen mellem menneske og maskine.

Genmodificering, AI-sexdukker, kunstig intelligens, kryopræservering - for ikke at tale om brugen af mobilen - undersøges i værker af:Lea Porsager, Amalie Smith, Stine Deja, Arvida Byström, Emilie Alstrup, Asta Lynge, Hannah Toticki og Marie Munk.

Tolkningerne af ’teknokroppen’ kommer til udtryk i skulptur, installation, fotografi og video.

For mere information, klik her.

Del dine øjeblikke: