skip_to_main_content

SKÆBNENS LABYRINT i Nordfalsters Koncerthus

Kulturstedet i Nørre Alslev Langgade byder på improviseret musikdramatisk forestilling.

De medvirkende er pianist Lars Fjeldmose, skuespiller og sanger Pernille Sørensen og skuespiller og instruktør Christian Damsgaard. Sidstnævnte er initiativtager til, at der igen spilles professionel revy i Nakskov til sommer.

Alle tre medvirkende er mestre i improvisationens kunst, både skuespilmæssigt og musikalsk og er kendt i københavnske kredse i mange forskellige sammenhænge.

Forestillingen styres af ”game master” Pernille Sørensen, der fungerer som en slags vejleder til skuespiller Christian Damsgaard, der spiller alle roller, der kommer i spil i dette fuldstændigt improviserede stykke dramatik.

I forestillingen får publikum et stort ord at skulle have sagt: Publikum bestemmer hovedpersonens køn, alder og sociale klasse og hvor og hvornår historien begynder. Undervejs samarbejder publikum og game master om hvilke retninger, historien skal tage, mens pianist Lars Fjeldmose lægger lydsporet til dramaet. Således er ”Skæbnens Labyrint” er et slags dramatisk interaktionsspil med publikum som djævelens advokater.

Formålet er at udfordre den teatermæssige konstruktion, hvor publikum er beskueren og de udøvende har kontrollen over værket. Her samarbejdes der om at skabe dramatik på stedet, hvor publikum er medskabende og hvor instruktøren – game master – tilpasser instruktionen efter publikums forslag og hvor musikken understøtter handlingen og stemningen.

Pernille Sørensen begyndte sin karriere på Jytte Abildstrøms Teater i 1991 og har siden været vidt omkring i det danske teaterlandskab både som skuespiller, revyskuespiller, improskuespiller, tekstforfatter, dramatiker og instruktør. Desuden ejer hun konsulentvirksomheden Play & Act, der træner erhvervslivet i idéudvikling og innovativ tænkning.

Christian Damsgaard har fra Rønne til Esbjerg virket som revyskuespiller, mimiker, tekstforfatter, musicalperformer og tegnefilmsindtaler og har sammen med Pernille i en årrække været skuespiller i den københavnske improgruppe ”Alt på et bræt”.

Pianist Lars Fjeldmose har været kapelmester og komponist på en lang række revyer i hele Danmark herunder Tivolirevyen og Hjørringrevyen. Han har skrevet musik til DR Drama og TV-Teatret og spillet improviseret musik til en lang række stumfilm og har tre gange modtaget prisen som Årets Komponist.

Entré 150 kr, under 18 år 75 kr.