Gå til indhold
©  Foto:

Til Middag hos Falsterbonden

EGN Lolland-Falster inviterer

Til Middag hos Falsterbonden

Træd 200 år tilbage i tiden og mærk stemningen på Maribos frilandsmuseum, hvor I får en helt særlig museumsoplevelse, når EGN og DE GAMLE HUSE afdækker landbosamfundets samfundslag og vækker 1800-tallets hverdag til live gennem en unik, historisk smagsoplevelse.

Denne aften byder Museum Lolland-Falster til middag hos Falster-bonden, som var én af landbosamfundets vigtige borgere.

På bedste EGN-vis skal vi på en sanselig erindringsrejse gennem de forskellige sociale lag som en landsby bestod af. Undervejs bydes der på en bred smagspalette af spændende retter, når vi går rundt i landsbyen og spiser med hos både falsterbonden, skolelæreren, landarbejderen og kapellanen.

Vi har ikke blot været på jagt i de gamle lokale opskrifter fra Lolland-Falster. EGN’s norske Kok Thorbjørn Kristensen, som har bosat sig i Utterslev, vil aftenen igennem trylle med gryderne og give de gamle opskrifter nyt liv gennem nytænkning og lækre råvarer, så vi er klar til at give jer en oplevelse som rammer både krop og sjæl.

Med på turen rundt i husene fortæller Frilandsmuseets ansvarlige inspektør Anne-Lotte Mathiesen og museumsinspektør Vibeke Knöchel Christensen om landsbysamfundets forskellige vilkår og roller, om livet og døden på landet i 1800-tallets samfund.

Vi lover jer en ganske anderledes museumsoplevelse og tør også garantere for en uforglemmelig smagsoplevelse i DE GAMLE HUSES naturskønne og autentiske omgivelser.

Falster-bondens menu:

Bondekonens svupsakkere: Fyldte æbleskiver med snaps

Skolemesterens mellemmad: Sprødt rugbrød med støv af flæskesvær og lardo samt rå grøntsager med dip

Ane Huggemands varme frokost: Cremet perlebyggrød med bagte porrer og løvstikke

Bondens middag: Langtidsbagt svinenakke med ølsauce, pærer og bagt kartoffel.

Møllerens kage: Mikmuskage med tørrede frugter og koldt smør

Kapellanens dessert: Grød på sommerbær med pisket fløde og crumble

 

Der er tale om en nytænkende og spændende tilgang til de originale og lokale råvarer når du besøger De gamle Huse.

Prisen inkluderer entré til museet, rundvisning, Kapellanens menu, drikkevaremenu (vælges ved køb af billet) samt vand ad libitum.

————————

Arrangementet er ikke egnet for børn under 7 år

————————

EGN er et madkulturprojekt, som tager afsæt i madens evne til at samle, understøtte og styrke den fælles tilknytning, samhørighed og stolthed med udgangspunkt i Lolland-Falsters rige madkultur.

EGN er forankret i både historien, nutiden og fremtiden.

EGN er for alle!

EGN-projektet er støttet af Nordea-fonden

Dette arrangement afvikles i samarbejde med Danske Maddestinationer som er støttet af Dansk Erhvervsfremmestyrelse