VisitLolland-Falster

Til middag hos Kapellanen

I landbosamfundet var de fleste selvforsynende, dvs. de producerede al mad selv. Ikke mange havde råd til at købe varer, og slog en høst fejl, kunne det få fatale konsekvenser.

Men hvad var det egentlig man spiste på landet i ’gamle dage’? Hvordan blev det dyrket og ikke mindst, hvordan smagte det?

Denne dag sætter vi fokus på den mad, vores forfædre spiste for 250 år siden, og du har mulighed for at spise med, når bondemanden, skolelæreren, landarbejderen og præsten slår dørene op til hver deres køkken.

Du kan smage på de forskellige sociale lag, der var i en landsby. For det var ikke lige meget, om man var en fattig landarbejder, eller man tilhørte den bedre stillede del af befolkningen.

Denne dag er det kapellanen, der byder indenfor til en smagspalet af spændende retter. Vi har været på jagt i gamle opskrifter fra Lolland-Falster, og måske bliver det en erindringsrejse tilbage til bedstemors køkken, eller måske vil du smage noget, du slet ikke kendte.

Arrangementet er arrangeret i samarbejde med EGN.