skip_to_main_content
VisitLolland-Falster

Udstillingen UDENDØRS på Fuglsang Kunstmuseum

Eftertænksomme stop på en velkendt vej
Fuglsang Kunstmuseum retter blikket mod landskabsmaleren Hans Friis (1839-1892), som byggede hus på Falster for at kunne arbejde tæt på sine motiver. Han blev ved sin tidlige død betragtet som en af landets vigtigste landskabsmalere.

Med opmærksomhed på Friis som både landskabsmaler, naturelsker og naturformidler ønsker museet gennem udstillingens 70 malerier at skabe dialog om vores syn på naturen som omgivelse og oplevelse – dengang og nu.

På trods af både astma og gigt måtte Friis udendørs for at male og skabte endda store billeder i den natur, der drev ham som kunstner.
Friis arbejdede med overgange; Årstidernes vaklen mellem frost og tø, forårets spæde løvspring og i grænselandet mellem strand, hav og himmel. Motiverne fremstår som små eftertænksomme stop på en velkendt vej. Den følelse er blevet genkendelig for mange, som under coronakrisen er søgt ud under åben himmel.

Malerierne - med rødder i guldalderen - giver ny inspiration til vores udeliv og måder at bruge naturen på, for med nutidens store fokus på naturoplevelser er Friis igen relevant.

UDENDØRS er den første store præsentation af Friis i Danmark og vil vise værker fra tyske og danske private- samt offentlige samlinger.