Wilhelm Marstrand, "Den store fortæller" på Fuglsang Kunstmuseum

Foto: Nivaagaards Malerisamling
Begivenheder
Begivenheder
Adresse

Nystedvej 71

4891 Toreby L

Kontakt

Efterårets store satsning på Fuglsang Kunstmuseum har guldaldermaleren Wilhelm Marstrand (1810-1873) i centrum. Han blev betragtet som en af sin tids helt store talenter, som var bl.a. uovertruffen til at male bevægelse og følelser. Hans skildringer af fest, dans, teater og menneskets behov for nærvær og samvær, kan vi (især) i dag let genkende og identificere os med.

Udstillingen Wilhelm Marstrand. Den store fortæller præsenterer 70 højdepunkter i kunstnerens virke. Motiverne spænder fra skarpsynede og humoristiske hverdagsscener i København, sprudlende og folkerige optrin fra Italien til Holbergscener, Don Quixotefortællinger og intense portrætter. Der vises desuden eksempler på Marstrands ikoniske historiemaleri og sjældne landskaber. Udstillingen kradser også i overfladen af Marstrands tilsyneladende muntre og livlige billedstrøm for at se nærmere på bl.a. sociale forhold, nationalromantiske strømninger og billedkunstens hierarkier.

Projektet kaster med udstilling og ny bog lys over en i dag overset kunstner, der i sin samtid hørte til blandt de mest populære figurmalere. Siden svandt anerkendelsen og efterspørgslen, og i perioder er især folkelivsskildringerne dømt for farvestrålende, glansbilledagtige, ja, kitschede. Måske fordi Marstrand var ekspert i satire og det anekdotiske og karikerede, som kunne kategoriseres som letbenede genrer.

Marstrand spillede imidlertid en vigtig rolle i den danske guldalder som maler, professor og direktør på Kunstakademiet. Den store fortæller undersøger med karakteristiske tematikker, hvordan synet på Wilhelm Marstrand har udviklet sig, og hvordan hans virke og værker bedømmes i dag.

Vandreudstillingen er arrangeret i samarbejde med Nivaagaards Malerisamling, Ribe Kunstmuseum og Skovgaard Museet.

Adresse

Nystedvej 71

4891 Toreby L

Åbningstider

02 Oct 20 / 31 Oct 20

tirsdagonsdagtorsdagfredaglørdagsøndag

01 Nov 20 / 24 Jan 21

onsdagtorsdagfredaglørdagsøndag

Åbningstider
Sidst opdateret af
Visit Lolland-Falster