Lalandia feriehuse

Turismen på Lolland-Falster 2023 overstiger niveauet fra 2019

Foto: Lalandia

April i år byder på hele 25% flere overnatninger end april i 2019.

De nyeste overnatningstal fra Danmarks Statistik viser, at overnatningstallet på Lolland-Falster er steget med hele 25% i april 2023 sammenlignet med den tilsvarende måned i 2019. En rigtig flot og bemærkelsesværdig fremgang, hvor det kun er Wonderful Copenhagen (Hovedstadens turismeorganisation), som kan fremvise en tilsvarende vækst. Et tal som viser, at Lolland-Falster som rejsedestination er langt over det niveau, vi så inden en pandemi.

Sammenlignes der i stedet med april sidste år, ses en lille tilbagegang på 3%, som særligt skal findes i færre danske overnatninger. På nationalt plan er der til sammenligning en tilbagegang på 2%.

De første måneder af 2023 er kommet utrolig godt fra start – med en vækst på hele 28% i antal overnatninger, hvis man sammenligner med 2019, der var året før Corona pandemien, krig i Ukraine og stigende inflation. På landsplan ligger dette tal på 16%.

Det er særligt de udenlandske turister, som finder vej til vores destination de første måneder af 2023, hvor vi oplever 23% flere udenlandske turister i forhold til sidste år.

”På nuværende tidspunkt tegner der sig et billede af, at 2023 vil være på niveau med 2022 – og det må siges at være et flot resultat. Det seneste lange stykke tid har været usikker, så jeg er glad for, at vi kan nå samme niveau som sidste år, og at turisterne fortsat finder vej til vores fantastiske destination.”, udtaler Lindy Kjøller, destinationschef hos Visit Lolland-Falster

Mens andelen af tyskere i april 2023 ligger på samme niveau som i april 2022, så har særligt svenskerne og nordmændene sat kurs mod Lolland-Falster i april.

Feriehuse, feriecentre og hoteller trækker flotte bookingtal

På Lolland-Falster ligger bookingerne af feriehuse lige nu 3% højere for resten af året i forhold til samme tidspunkt sidste år. Til sammenligning er bookingsituationen for feriehuse på landsplan 2% bedre end sidste år. Lolland-Falster ligger derfor rigtig flot i forhold til udlejning af feriehuse, og her er der særligt tryk på ugerne 29, 30 og 31.

I perioden fra januar til april har feriecentre og hoteller på Lolland-Falster haft 17% flere overnatninger sammenholdt med samme periode sidste år.  

Se de detaljerede overnatningstal for april 2023.