Stubbekøbing Camping

Årets første kvartal viser vækst i overnatninger

Foto: Stubbekøbing Camping

Lolland-Falster oplever vækst i første kvartal af 2023 sammenlignet med samme periode i 2022.

Årets første kvartal viser en stigning i overnatningstallet på 9% sammenlignet med samme periode sidste år. Her er det særligt hoteller, feriecentre og campingpladser på Lolland-Falster, der har oplevet fremgang, hvor de udenlandske gæster primært er kommet fra Tyskland og Sverige.

“At årets første kvartal viser en samlet stigning i overnatningstallet, tegner godt for den kommende tid og den forestående højsæson. Og så tror jeg på, at vi kommer til at se endnu mere til vores tyske og svenske naboer hen over sommeren”, udtaler Lindy Kjøller, destinationschef hos Visit Lolland-Falster.

Sammenlignes årets første kvartal med 2019, stiger overnatningstallet med 30% på Lolland-Falster. Det betyder, at Lolland-Falster er over det niveau, der var før coronapandemien. Tallet ligger også højere end landsgennemsnittet, hvor overnatningstallet i første kvartal af 2023 er steget med 19% i forhold til 2019.

Fremgang i udenlandske turister i marts

Det nyeste overnatningstal fra Danmarks Statistik, der blev offentliggjort d. 11. maj, viser, at der i marts var et fald på 7% på Lolland-Falster sammenlignet med samme måned sidste år. Sidestilles overnatningstallet i stedet med marts 2019, var der en markant fremgang på hele 45%.

På trods af et lille fald i overnatningstallet i marts 2023, er der ikke bekymring at spore hos Lindy Kjøller:

“Jeg synes ikke, at der er grund til bekymring. Faldet skyldes færre overnatninger fra danske turister, hvilket også gør sig gældende på landsplan. Verden er igen åben efter corona, og danskerne har i stedet blikket rettet mod udlandet. Omvendt har vi i marts haft en stigning på 26% i udenlandske overnatninger på Lolland-Falster. Og det glædes jeg meget over”, siger destinationschefen.

Særligt campingpladser på Lolland-Falster var efterspurgt af turisterne i marts, hvor overnatningstallet steg med 26%. En fremgang, der forventes at fortsætte de kommende måneder, hvor sommeren melder sin ankomst.

Også bookinger af feriehuse på Lolland-Falster tegner godt for 2023, hvor antallet af bookinger for året ligger 3% højere end samme tidspunkt sidste år. Særligt spændende bliver august, som lige nu ligger til en stigning på 10% i antallet af bookinger. Det forventes derfor, at sensommeren bliver fyldt med turister.