Den Grønne Verden

Danmarks Maddestinationer

Foto: Robin Skjoldborg

Fødevareturisme med bæredygtige måltider baseret på lokale produkter.

Formål

Projektet har til formål at skabe øget omsætning og flere overnatninger gennem målrettet udvikling af flere og bedre madoplevelser til turister. Projektet har fokus på bæredygtige måltider baseret på lokale produkter, da det medvirker til at styrke bæredygtigheden i den mad turister spiser, når de besøger vores område. Samtidig er der stort fokus på at koble madoplevelser tættere sammen med den natur, maden udspringer fra som fx skaldyr fra fjorden, vilde urter, og de dyrkede landskaber i hele landet.

Projektet bidrager også til at styrke koblingen mellem land og by. Lidt forenklet laves maden på landet og spises i byen. Denne gensidige afhængighed betyder, at mad og drikkevarer er et af de bedst egnede områder til at skabe en stærkere sammenhæng mellem by og land. For landdistrikterne er salg af fødevarer og madoplevelser en kilde til mange lokale arbejdspladser og ofte også til stor lokal stolthed og identitet. For by-turisterne er det en kilde til gode oplevelser både for børn (fx gårdbesøg) og voksne (fx middag på et bryghus).

Desuden betyder øget fokus på oplevelser i køreafstand, at kvalitetsoplevelser med mad og gode ophold kan få en kraftig opblomstring som det klimavenlige alternativ til city-breaks.

Aktivitetsspor

  • Projektopstart samt koordinering, læring, tilpasning, kommunikation og evaluering
  • Innovationsforløb mhp. udvikling af nye sted-specifikke oplevelser/pop-up events
  • Udvikling af særlige signaturevents med de bedste lokale fødevarer og madoplevelser
  • Lokale kvalitetsløft for spisesteder gennem udviklingsforløb
  • Udvikling af nye oplevelsessammenhænge
  • International markedsføring gennem målrettet presse

Visit Lolland-Falster er lead-partner på projektet. Øvrige partnere i projektet er: Food Organisation, VisitAarhus, Destination Limfjorden, Destination Nordvestkysten, Visit Fjordlandet, Destination Sjælland og SydkystDanmark.

Projektperiode: 01.04 2021 - 31.12 2023.

https://api.www.visitlolland-falster.de/sites/visitlolland-falster.com/files/2021-03/Erhvervfremmebestyrelsen_logo.png
Visit Lolland-Falster