asdf

Lolland-Falster er det nye sort

Foto: Daniel Villadsen

Flere og flere finder vej til Lolland-Falster, viser de nyeste overnatningstal for juli, når man sammenligner med sidste år.

Første halvår af 2023 var det flotteste hidtil, og den store interesse for Lolland-Falster fortsætter. I juli 2023 er antallet af overnatninger steget med 3% sammenlignet med samme måned sidste år. En vækst, som er blandt de højeste på landsplan – kun overgået af hovedstaden.

Fra januar til juli 2023 har der været 4% flere overnatninger i forhold til samme periode sidste år, og sammenlignes der med 2019, lyder stigningen på hele 17%.

”En fantastisk fremgang, som også viser, at vi har fået 27% flere danske overnatninger og 2% flere internationale overnatninger i årets første syv måneder i forhold til samme periode i 2019. Til sammenligning er de danske overnatninger steget med 13% på landsplan siden 2019, og det er et tydeligt tegn på, at flere danskere har fået kendskab til og øjnene op for vores område”, lyder det fra destinationschef hos Visit Lolland-Falster, Lindy Kjøller.

Lolland-Falster har i perioden januar til juli haft 9% flere internationale turister i forhold til sidste år. Særligt tyskerne er draget nordpå for at opleve vores destination, hvor der i juli var 5% flere tyske overnatninger sammenlignet med 2022. Tyskernes ferie falder primært i august, og derfor forventes det også, at væksten i juli kun er starten på den tyske interesse, som særligt vil vise sig i de kommende overnatningstal for august.

Omvendt har andelen af svenske og norske turister været markant lavere i dette års sommermåned, og årsagen hertil skal findes i den høje kronekurs, som får de skandinaviske turister til at kigge andre veje.

”Trods mangel på besøg fra vores nordiske naboer, så har vi på nuværende tidspunkt haft et fantastisk 2023. Andelen af danske og tyske turister er steget. Det glæder mig, at flere danskere oplever eget land og særligt vores område, og så er fremtiden også tysk for Lolland-Falster med den kommende Femern Bælt-forbindelse”, lyder det fra Lindy Kjøller.

Se de detaljerede overnatningstal for juli 2023.