Kragenæs

Miljømærker og certificeringer

Foto: Business Lolland-Falster

Der findes en række miljømærker og certificeringer som din virksomhed kan tilegne sig. Her kan du se et udvalg, som alle bidrager til en mere bæredygtig forretning og udvikling.

Svanemærket og Eco-Label (EU-blomsten)

Svanemærket er Danmarks officielle miljømærke, hvor EU-blomsten er den Europæiske version, som begge henvender sig til en lang række produkter og services, der mindsker miljøbelastning i forbrug og i produktionen. Det gælder for en række forbrugsvarer og materialer, men også overnatningssteder kan få disse miljøcertificeringer.

Green Key

Green Key (Den Grønne Nøgle) er et internationalt miljømærke for turismevirksomheder indenfor overnatning. Her kan hoteller, campingpladser, feriecentre, vandrehjem og konferencesteder få dette miljømærke, som er baseret på kriterier inden for områder som miljøledelse, medarbejderinddragelse, gæsteinformation, vand, vask og rengøring, affald, energi, fødevarer, bygning, udearealer, grønne aktiviteter, administration og CSR.

Det Økologiske Spisemærke

Det Økologiske Spisemærke er for spisesteder, som vil servere økologisk mad, der tager hensyn til miljø, dyrevelfærd og biodiversitet. Det Økologiske Spisemærke er opdelt i tre kategorier, som er baseret på, i hvor høj grad maden er økologisk: Guld (90-100%), Sølv (60-90%), og Bronze (30-60%).

B Corp Certificering

B Corp certificering er en global standard for, hvilken forskel en virksomhed gør for samfundet. Som certificeret B Corp forpligter man sig til at leve op til høje standarder både socialt, miljømæssigt og i forhold til gennemsigtighed. Og til at dokumentere, at der er handling bag ordene. Det er en af de mest ambitiøse certificeringer inden for miljøarbejde.

Green Stay

Green Stay certifikatet er baseret på FN's verdensmål. Certifikatet er skabt i samarbejde med campingpladser og Camping Outdoor Danmark og er for medlemmer af Camping Outdoor Danmark.    

Green Globe

Green Globe sætter fokus på virksomhedens arbejde med bæredygtig ledelse, socioøkonomi, kulturarv og miljø.