Par går ved sommerhuse i Nysted

Tyskere booker danske feriehuse som aldrig før

Foto: Robin Skjoldborg

Bookinger af danske feriehus flyver afsted, og igen i år er det tyskerne, der står bag størstedelen af bookingerne.

En undersøgelse fra Danmarks Statistik  viser, at der i slutningen af marts var 447.000 bookede uger for resten af året. Dette er 5000 flere bookinger i forhold til samme tidspunkt sidste år. På dette tidspunkt af året har der ikke tidligere været registreret så mange bookede husuger.

Årsagen til udviklingen findes blandt andet hos de tyske naboer, som står for 338.000 af de bookede husuger i Danmark.

“Udviklingen vidner om, at tyskerne i højere grad har fået øjnene op for Danmark. Allerede nu skal vi udnytte det store potentiale, der er i, at Lolland-Falster er det første, som tyskerne ankommer til, når de drager nordpå via Femern. Frem mod 2030 skal vi huse tre millioner overnatninger, og en stor del af de overnatninger skal komme fra Tyskland.”, fortæller Lindy Kjøller, destinationschef hos Visit Lolland-Falster.  

Hvorfor rejser tyskerne til Danmark?

Mads Schreiner, der er marketingansvarlig hos VisitDenmark i Tyskland, har belyst nogle af grundene til, at tyskerne i stigende grad booker et feriehus i Danmark. Naturen, roen og muligheden for at slappe af får tyskerne til at rejse nordpå, og så nyder de fleksibiliteten ved at kunne rejse til Danmark uden at være afhængig af fly.

“Inden for de kommende tre år vil 45% af tyskerne leje et feriehus. Tilbage i 2017 var dette tal på 35%. Vi ser dermed en markant stigning i tyskernes efterspørgsel på feriehuse”, lyder det fra Mads Schreiner.

Mads Schreiner fremhæver også, at rejser fortsat rangerer højt på tyskernes prioriteringsliste på trods af inflation og en svækket købekraft.