Marker

Lolland-Falster oplever landets største vækst i antal overnatninger

Foto: BLF

Lolland-Falster indtager første pladsen for den største vækst i antal overnatninger i forhold til 2019.

I årets første 8 måneder har Lolland-Falster haft 18% flere overnatninger, når man sammenligner med samme periode i 2019. Det er den største vækst på landsplan, og det vidner om, at interessen for Lolland-Falster fortsat brager afsted. Til sammenligning lyder stigningen på landsplan på 11%.

De seneste overnatningstal fra VisitDenmark viser også, at Lolland-Falster i august i år har haft 4% flere overnatninger sammenlignet med august 2022.

”Jeg kan ikke få armene ned. Det er fantastisk, at flere og flere besøger vores destination og oplever alle de fantastiske attraktioner, områder og meget mere, vi har at byde på. I august udgjorde tyskerne 49% af alle vores gæster, og det er en vækst på 5% i forhold til august 2022. Jeg tror på, at dette kun er begyndelsen, og at vi om et år igen kan se tilbage på en sommer med vækst i antallet af tyske gæster”, lyder det fra destinationschef hos Visit Lolland-Falster, Lindy Kjøller.

Sammenlignes andelen af tyske overnatninger i august med samme måned i 2019, lyder væksten på hele 40%. Tyskernes interesse for Lolland-Falster er derfor blevet markant større de seneste fire år. Med den kommende Femern Bælt-forbindelse, viser fremskrivninger også, at Lolland-Falster har et endnu større potentiale for at tiltrække tyske gæster. Et potentiale som bl.a. skal forløses gennem et samarbejde med fem sjællandske destinationer (Visit Sydsjælland & Møn, Destination Sjælland, Visit Fjordlandet og Destination Nordsjælland) i projektet Strategic Marketing Alliance – Zealand – i daglig tale SMA-Z. Projektet skal med udgangspunkt i analyser og viden fokusere på produktudvikling og en samlet markedsføring af Sjælland og øerne for trække flere tyskere til Østdanmark.

”Vi glæder os rigtig meget til, at endnu flere tyskere besøger os i fremtiden. Tyskerne møder Lolland-Falster som det første, når de ankommer til Danmark, og derfor skal vi være i stand til at imødekomme deres efterspørgsel og behov”, lyder det fra Lindy Kjøller.

Foruden tyske gæster er antallet af danske gæster i august også steget ifølge de nyeste overnatningstal. I august har der været 6% flere danske overnatninger i forhold til samme måned i 2022.

Se de detaljerede overnatningstal for august 2023.