Flere overnattende gæster på Lolland-Falster i sommeren 2019

18.11.2019

Danmarks Statistik har netop offentliggjort besøgstallene for sommersæsonen 2019. Lolland-Falster oplever en stigning i antallet af overnatninger, og landsdelen fastholder sin position som Region Sjællands førende turistdestination.

Destinationschef i Visit Lolland-Falster Brian Lindorf Hansen er positiv, men understreger et endnu større potentiale.

Sommersæsonen 2019 er slut, og for første gang nogensinde når Lolland-Falster over 700.000 overnatninger for sæsonen.

-Sommersæsonen 2019 viser en stigning på 2,3 % i antallet overnatninger. I runde tal er der tale om 16.000 flere set i forhold til sæsonen 2018, og vi lander på 714.000 overnatninger. Ser man tallene i lyset af Visit Lolland-Falsters egne forventninger, så er vi faktisk foran forventninger til 2019, påpeger destinationschef, Brian Lindorf Hansen.   

Det er især de tyske turister, der er med til at trække statistikken op.  

-Tilstrømningen af tyske turister til Lolland-Falster er steget. De står for 75% af den samlede stigning. Men vi kan også se en markant stigning i antallet af hollandske gæster, fortsætter destinationschefen.

Potentiale til mere

På trods af den positive udvikling ser destinationschefen også et klart potentiale for endnu flere besøgende fremadrettet – særligt knyttet til udlejningserhvervet.

-Det er primært sommerhusene, der bærer væksten i sommersæsonen. Og der er simpelthen ikke nok sommerhuse til udlejning til at dække efterspørgslen. De tyske gæster er tidligt ude med at booke sommerhuse, og det er på bekostning af de danske interesserede. Vi kan dog konstatere en stigning på 1,2 % danske besøgende, men tallet kunne have været endnu højere.

Turismen afgørende for Lolland-Falster

Samlet set omsættes der for cirka 2,5 mia. kr. i turismen på Lolland-Falster med i alt 1,77 mio. årlige overnatninger. Og landsdelen tegner sig for 40% af alle Region Sjællands overnatninger – hvilket gør Lolland-Falster til regionens største turistdestination. Turismeerhvervet har derfor stor betydning for udviklingen på Lolland-Falster.

-Et turismeerhverv i vækst er helt afgørende for Lolland-Falster. Derfor arbejder Visit Lolland-Falster og vores samarbejdspartnere ud fra en ambition om styrke turismen, så Lolland-Falster fortsat kan være turisternes foretrukne kystferiedestination øst for Storebælt. Og tallene for 2019 afspejler, at vi er godt på vej, slutter Brian Lindorf Hansen. 

 

KONTAKT

Destinationschef Brian Lindorf Hansen: blh@visitlf.dk, tlf. +45 2446 8208