©  Foto:

Cykelrute: Sjællands Odde til Rødbyhavn N7 - 63 km

Tag på tværs af Lolland-Falster med den nationale cykelrute 7 (N7), som starter i Naturlandet via Storstrømsbroen på Nordfalster og slutter i Rødbyhavn på Sydlolland. 

Hele N7 ruten er på i alt 240 km, heraf bliver de 63 km på Lolland-Falster beskrevet herunder.

Fra Storstrømsbroen går cykelruten over det Nordvestlige Falster mod byen Guldborg, hvor Guldborgsund bliver krydset over mod Lolland. Guldborgsund er sundet mellem Lolland og Falster samt et fantastisk naturområde med fuglereservater og generelt et rigt dyreliv. Du kan med fordel tage et hvil på havnen i Guldborg og nyde udsigten ud over Guldborgsund.

Fra Guldborg fortsætter cykelruten mod Sakskøbing, som smukt ligger for enden af Sakskøbing Fjord. Herfra går cykelruten videre mod Maribo, som ligger midt på Lolland. Maribo ligger ved Naturpark Maribosøerne, som er den ene af de to naturparker i Naturlandet. Her kommer cykelruten forbi Søndersø, som er den største sø i naturparken. Stop ved Naturskolen og nyd udsigten ud over Søndersø, hvor der er et rigt fugleliv og Maribo ligger smukt i baggrunden på anden side af søen.

Herefter fortsætter cykelruten via en gammel jernbanestrækning, som i dag er en grussti, hvor der ikke må køre biler. Jernbanestien følges hele vejen ned til Rødbyhavn, hvor cykelruten både kommer igennem Holeby og Rødby.

Følg ruten i appen Naturlandet Lolland-Falster, så får du endnu flere oplevelser undervejs! Du finder ruten under kategorien "Nationale cykelruter" i appen.

Cykelruten er en af de nationale cykelruter, som er fuldt skiltet hele vejen. Rutens startpunkt på Falster ved Storstrømsbroen kan ses på kortet herunder.