©  Foto:

Fuglsang Have

Den romantiske have ved Fuglsang Herregaard er blandt andet kendt for sin kæmpethuja kaldet Katedralen.

Romantik i naturen
Fuglsang Have er det smukke parkområde, der hører til selve Fuglsang Herregård. Haven er anlagt i anden halvdel af 1700-tallet, og de store linjer er stadig bevaret med pavilloner, stendiger, grønne alléer og mange sjældne træer og buske. 

Selve Fuglsang Herregård er omgivet af en idyllisk voldgrav og i stille vejr kan man se både guldfisk og sølvkarusser svømme i det klare vand. Haven har også flere skovsøer med smukke, åbne vandspejl, der reflekterer solens lys.

Fra herregårdshave til den vilde natur
Fra den smukke Fuglsang Herregårds Have fører en sti videre ud til det mere vilde, uberørte og fredede engområde, Skejten. Oplev naturområdet med den sjældne flora og fauna. I området er der god mulighed for vandreture (find folder her), og for at tage på picnic i skovbrynet, hvor der findes flere udsigts- og spisepladser med både udsigt til mark, skov og eng.

Selve Fuglsang Herregård kan besøges og historiens vingesus kan opleves tæt på ved at træde inden for i de storslåede herregårdsbygninger. Den gamle forpagterbolig er renoveret til en kultursal, hvor der er arrangementer året rundt, og i området ligger også det anderkendte Fuglsang Kunstmuseum, der huser en unik samling af de væsentligste kunstnere og strømninger i dansk kunsthistorie.