©  Foto:

Kajaktur: Tur til Vejlø, 4 - 9,5 km

TUR VEJLØ – 6,5 KM FRA NAKSKOV – 5 KM FRA LANGØ – 4 KM FRA HESTEHOVED – 9 KM FRA ALBUEN STRAND

Vidste du, at du kan se denne rute og mange flere naturoplevelser i app’en ”Naturlandet”. App’en kan hentes i App Store eller Google Play. Al information er tilgængeligt på dansk, engelsk og tysk – App’en er GRATIS

Vejlø:

Det er tilladt at lægge til ved broen, blot man ikke er i vejen for turbåden ” Postbåden”. Ofte vil det være bedst at gå i land på den lille sandstrand vest for broen. Der er meget lavt vand øst og nord for Vejlø. Undgå venligst landgang på nordspidsen, da der yngler mange fugle.

Turbeskrivelse/oplevelser:

Øen Vejlø er den største privatejede ø i Nakskov Fjord. Her drives stadig et landbrug som for 50 år siden, i ly af de mange levende hegn og frugtplantager. Vejlø er nok mest kendt for sine ø-lejre (www.oelejr.dk) , der nu har fundet sted hver sommer siden 1971. På Vejlø er en særlig atmosfære, hvor man føler sig sat langt tilbage i tiden og nogle traktorentusiaster vil nok finde øen særlig interessant, da alle øens gamle traktorer og andre maskiner står rundt omkring, i nogle tilfælde, hvor de sidst gik i stå.

Praktisk information:

Nærliggende toiletfaciliteter finder du på Tårs, Albuen, EnehøjeHestedhoved og Langø. Ferskvand findes på samme steder, på nær Albuen.

Information om telt- og shelterpladser kan du finde via appen ”Shelter” og handle muligheder er kun på Nakskov Fjord Camping og i Nakskov by.

Mange af øerne og holmene i Nakskov Fjord er fredede og vær særligt opmærksom på fredningstider for ynglesæsonen.

Nakskov Fjord seværdigheder kan du læse mere om her, og kort oversigt for området kan du finde her.

Del dine øjeblikke: