©  Foto:

Kajaktur: Tur til Vejlø, 4 - 9,5 km

TUR VEJLØ – 6,5 KM FRA NAKSKOV – 5 KM FRA LANGØ – 4 KM FRA HESTEHOVED – 9 KM FRA ALBUEN STRAND

Vidste du, at du kan se denne rute og mange flere naturoplevelser i app’en ”Naturlandet”. App’en kan hentes i App Store eller Google Play. Al information er tilgængeligt på dansk, engelsk og tysk – App’en er GRATIS

Vejlø:

Det er tilladt at lægge til ved broen, blot man ikke er i vejen for turbåden ” Postbåden”. Ofte vil det være bedst at gå i land på den lille sandstrand vest for broen. Der er meget lavt vand øst og nord for Vejlø. Undgå venligst landgang på nordspidsen, da der yngler mange fugle.

Turbeskrivelse/oplevelser:

Øen Vejlø er den største privatejede ø i Nakskov Fjord. Her drives stadig et landbrug som for 50 år siden, i ly af de mange levende hegn og frugtplantager. Vejlø er nok mest kendt for sine ø-lejre (www.oelejr.dk) , der nu har fundet sted hver sommer siden 1971. På Vejlø er en særlig atmosfære, hvor man føler sig sat langt tilbage i tiden og nogle traktorentusiaster vil nok finde øen særlig interessant, da alle øens gamle traktorer og andre maskiner står rundt omkring, i nogle tilfælde, hvor de sidst gik i stå.

Praktisk information:

Nærliggende toiletfaciliteter finder du på Tårs, Albuen, EnehøjeHestedhoved og Langø. Ferskvand findes på samme steder, på nær Albuen.

Information om telt- og shelterpladser kan du finde via appen ”Shelter” og handle muligheder er kun på Nakskov Fjord Camping og i Nakskov by.

Mange af øerne og holmene i Nakskov Fjord er fredede og vær særligt opmærksom på fredningstider for ynglesæsonen.

Nakskov Fjord seværdigheder kan du læse mere om her, og kort oversigt for området kan du finde her.