©  Foto:

Kano/kajaktur: Falster rundt - Etape 5, ca. 16 km

Vidste du, at du kan se denne rute og mange flere naturoplevelser i app’en ”Naturlandet”. App’en kan hentes i App Store eller Google Play. Al information er tilgængeligt på dansk, engelsk og tysk – App’en er GRATIS

ETAPE 5: ØSTERSØPARKEN CAMPING – GEDSER LYSTBÅDEHAVN

Startsted:

Marielyst, Østersøparken Camping – Bøtøvej 243 – 4873 Væggerløse

Særlige forhold:

Når man runder Gedser odde er der altid nogle store dønninger og hvis det tillige blæser, er her store bølger, derfor er det her turens mest kritiske punkt. Gedser industrihavn – vær her meget opmærksom på de store Scandlines færger til og fra Rostock.

Beskyttelse og hensyn:

Det er ikke tilladt at gå i land på Rødsand i perioden 1. marts – 30. september.

Turbeskrivelse/oplevelser:

Efter ca. en kilometer passeres naturistbadestranden og derefter Bøtøskoven. Det sidste sommerhusområde er Gedesby, den oprindelige havneby. Et besøg i Gedesby Mølle kan anbefales. Vi runder Gedser Odde, som er Danmarks og Skandinaviens sydligste punkt, der markeres af Sydstenen. Der er indrettet besøgscenter med skiftende kunstudstillinger og information om Gedser og oddens geologi. Lige efter odden er Gedser Fyr og Gedser Fuglestation, hvor Dansk Ornitologisk Forening tæller fugle året rundt. En af Danmarks største fugletrækruter går via Gedser Odde. Dernæst rundes Kroghage tæt på Rødsand, der er en sandbarre som strækker sig fra Hyldekrog på Lolland til Gedser med kun nogle få gennemsejlingsmuligheder. På Rødsand findes en stor sælkoloni. Lige syd for Rødsand ligger der 2 vindmølleparker. Gedser er Danmarks sydligste by med flere gode oplevelser som f.eks. Det sorte Geomuseum, Gedser Vandtårn, Gedser Kirke og Gedser Remise, hvor det er muligt at tage en tur med veterantog. Der er en flot lystbådehavn, indkøbsmuligheder og restaurant i havnen. Shelter findes ved Gedser naturskole. Madpakkehus og legeplads på Skovgårdsstien.