©  Foto:

Kano/kajaktur: Tur fra Nysted østlig retning, ca. 15 km

Vidste du, at du kan se denne rute og mange flere naturoplevelser i app’en ”Naturlandet”. App’en kan hentes i App Store eller Google Play. Al information er tilgængeligt på dansk, engelsk og tysk – App’en er GRATIS

Parkering / startsted:

Nysted Roklub, Strandvejen 4, 4880 Nysted

Særlige forhold

Man skal være opmærksom på, at så snart man er udenfor Nysted Nor, er man på åbent hav. Det er således kun med nordlige vinde, man kan finde en smule læ langs kysten. Turen til Rødsand kan kun gennemføres i meget rolige vejrforhold, da turen tilbage fra Rødsand er fuldstændig åben for alle vindretninger.

Beskyttelse og hensyn

Man skal være opmærksom på, at stort set alle småøerne i hele området er naturbeskyttelsesområder. Øen Lindholm er fredet og man må ikke gå i land. Adgang forbudt på landtangen Hyldekrog fra 1. marts – 15. juli. Det er ikke tilladt at gå i land på Rødsand fra den 1. marts – 30. september Det er ikke tilladt at sejle mellem Sandager havn og Errindlev havn fra den 1. marts – 15. juli.

Turbeskrivelse og oplevelser

Den østlige tur udgår fra Nysted Roklub, forbi Skansen og hen forbi Holten Strand. Derefter fortsættes rundt om en lille ø, og tilbage til Nysted. Øst for Holten Strand og rundt om øen er der en hel del store sten, så her skal man være lidt varsom. Øst for øen ser man ofte sæler, der soler sig på stenene. NB: vær opmærksom på, at vandstanden ved Holten Strand kan være meget lav en del af året.