©  Foto:

Vandretur: Den Danske Klosterrute

Lad Klosterruten føre dig gennem det danske kirke-og kulturlandskab. Ruten på Lolland og Falster går både gennem smuk natur, bl.a. langs kysterne og i Naturpark Maribosøerne, og via gamle kulturmiljøer i bl.a. Nakskov og Maribo.

 

Med sin brede vifte af temaer og med en ruteføring gennem afvekslende og smuk natur kan Klosterruten bruges på flere måder.
For den almindelige turist er der indhold nok i ruten til, at man kan udvælge det, der særligt interesserer én. Det gælder for den, der lægger hovedvægten på det vandresportslige element, og der er rigeligt at opleve både for kulturturisten og naturelskeren.
Ved at lade klostre og kirker bestemme vej og mål åbner Klosterruteprojektet en særlig mulighed for at genoplive en gammel tradition for pilgrimsrejser, men omformet til meditative vandringer på nutidens betingelser og efter moderne menneskers behov.

Klosterruten bygger på den hovedtanke, at den indre rejse ikke skal foregå i et tomrum eller skabes af ens egen indre bevidsthed. Den indre rejse forudsætter en ydre rejse med et tydeligt indhold. På den ydre rejse ad Klosterruten møder man den kristne kirkes åndelige og kulturelle arv. Den er en hovedbestanddel af den nationale og fælleseuropæiske identitet. Den er også grundlaget for levende fællesskaber, der samles i kirkehusene til gudstjeneste og andagt året igennem og på livets store mærkedage.

I forhold til kristendom og kirke skal ingen bruger af Klosterruten føle sig lokket ind i et snærende dogmatisk system eller et tvingende meningsfællesskab. Her er det alene åbenhed og frihed, der gælder. Den Danske Klosterrute er tilrettelagt med respekt for, at det altid er op til hver enkelt selv at vælge sin rejses hvorfor og hvordan.

For den bedste og fulde oplevelse af Klosterruten Lolland-Falster anbefales guidebogen “Den Danske Klosterrute: Lolland-Falster”, der er udkommet på forlaget Eksistensen i 2017. Bogen kan købes i Pilgrimshuset i Maribo.
Her kan man finde detaljerede og inspirerende beskrivelser af de enkelte etaper på ruten, masser af fotos og beskrivelser af de mange historiske besøgspunkter langs ruten samt praktisk information om overnatningsmuligheder og andet.

Følg ruten i appen Naturlandet Lolland-Falster, så får du endnu flere oplevelser undervejs! Du finder ruten under vandreruter i kategorien "Det bedste fra Naturlandet" i appen.