Gå til indhold
©  Foto:

Veststranden ved Lalandia i Rødby

Stranden ud for Lalandia er en dejlig sandstrand med egen badebro og frit udsyn over Østersøen. I det nærliggende Lalandia med Aquadome finder du mange aktiviteter, her findes indkøbsmuligheder, restauranter, minigolf, børneaktivitetshus, biograf og meget mere.

Der er toilet og parkeringsplads ved stranden. Desuden er der adgang til stranden via trapper. 

Stranden er en af de mange strande langs Lollands sydkyst, hvor diget beskytter mod oversvømmelser af det indre land.

Digerne langs Sydkysten blev opført efter den store stormflod  i 1872 og vedligeholdes i dag af Det Lollandske Digelag. Bag diget findes strandenge og små søer, hvor mange rastende og ynglende fugle kan ses.

Der er gode muligheder langs Lollands kyster for at dyrke dine interesser i den fri natur. Som lystfisker har du mulighed for at fiske fra kysten, bro eller mole - sejle ud i en jolle eller med en turbåd. Fra kysten fanges havørred og i maj måned hornfisk. Husk at købe fisketegn, når du fisker i Danmark. Fisketegn købes på nettet eller på turistbureauerne. Gode brændinger, fin vind og ideelle revler finder du langs hele sydkysten af Lolland - det giver gode oplevelser for kite-surfing, wave- og windsurfing.

På den skiltede cykelrute 8 "Østersøruten" kan du cykle på diget hele vejen fra Rødbyhavn til Brunddragerne ved Hyllekrog i øst eller langs fjorden ind til centrum af Nakskov i vest. 

Oplev turen med den gratis smartphone app ”Naturlandet”. Du bliver guidet rundt med GPS og får billeder, historier og information undervejs. Find turen i kategorien ”Kystområder og øer -Badestrande”. Scan koden og hent app’en eller find den i App Store eller Google Play.

Del dine øjeblikke: