Kragenæs

Udenlandsk opbakning til Lolland-Falster

Foto: BLF

Dugfriske tal for turismeovernatninger på Lolland-Falster i oktober 2022 viser en markant og meget positiv fremgang i tilstrømningen af svenske turister.

Også hvad angår de andre turister fra udlandet er der positive tal, og de foreløbige tal for året som helhed tegner billedet af et år, hvor den udenlandske turisme ikke blot fandt tilbage til niveauet før corona, men leverede en klar stigning.

"Vi er opmærksomme på, at inflationen og energikrisen, kan påvirke årets sidste måneder ret markant, men uagtet dette så er det meget glædeligt, at vi har haft knap 100.000 svenske overnatninger i 2022 til og med oktober. Det er en stigning i forhold til året før på på hele 340%, siger Lindy Kjøller, Destinationschef i Visit Lolland-Falster.

Tydeligt løft fra 2019 før corona

Den svenske turisme er stadig ikke helt på højde med 2019 før corona, men samlet set har niveauet for den udenlandske turisme i årets første 10 måneder klart overgået 2019. Således er antallet af udenlandske overnatninger steget med 5% i forhold til 2019. Den samlede turisme, dvs. både dansk og udenlandsk, i de første ti måneder af 2022 er steget 16% i forhold til samme periode i 2019. Det er pænt over det niveauet for Danmark som helhed, hvor stigningen er 12%.

Vigtig udvikling for udenlandsk turisme

"Vi har tidligere kunnet konstatere, at coronarestriktionerne har haft en langvarig positiv effekt på den danske turisme, og nu ser vi, at svenskerne kommer buldrende tilbage, samtidig med at de tyske turister allerede tidligere på året har vist, at de er klar til at holde ferie på Lolland-Falster igen. Det kan vi glæde os over, for det er en vigtig udvikling, at den udenlandske turisme er tilbage på sporet, og tilmed i styrket form", siger Lindy Kjøller.

Oktober måned isoleret set var ikke lige så god som oktober i 2021, hvor efteråret nærmest eksploderede i overnattende danske turister. Men til sammenligning med oktober i 2019 før corona var der tale om en stigning på 17%, så pilen peger entydigt opad, når man betragter tallene i et lidt bredere perspektiv.

En ny joker har meldt sig

"Noget af det, vi skal være opmærksom på fremadrettet, er, at antallet af bookinger for resten af året er faldet en del. Sandsynligvis ligger der flere årsager bag. Inflation og energikrise påvirker naturligt nok turisternes købekraft, men der er også en generel tendens til, at vores tyske gæster booker deres ferie senere end tidligere. Det er en ny joker i gamet, som vi skal lære at forholde os til", siger Lindy Kjøller.

Se statistikken her.

 

Del dine øjeblikke: