Dataindsamling

Datadrevet destinationsudvikling

Foto: Campaign Creators on Unsplash

Fra maj 2020 til april 2023 gennemføres et turismeprojekt, der har som mål at løfte vidensniveauet om og udvikling af turismen på Lolland-Falster og Sydsjælland til gavn for områdets små og mellemstore virksomheder.

Projektet bliver til i et samarbejde mellem Visit Lolland-Falster, Destination SydkystDanmark, Destination Sjælland, Dansk Kyst- og Naturturisme samt analysebureauet Inzights.

I projektet indsamles data i samarbejde med en række turismeaktører, herunder overnatningssteder, attraktioner og seværdigheder. Dermed skabes et samlet datagrundlag, som kan anvendes til fremtidens udvikling af turisme i området.

Viden og indsigt
Projektet har flere grene, der støtter op om udviklingen af turisme. En gren er dataindsamling ved overnatningssteder, hvor der foretages en overvågning af antallet af overnatninger, besøgstal og den fremtidige bookingsituation. På den måde kan der hurtigt og agilt arbejdes målrettet med at udnytte den ledige kapacitet. En anden gren af projektet arbejder med at kortlægge gæsteoplevelsen og adfærden med henblik på at skabe et samlet billede af tilfredsheden på destinationen. Dette skal bidrage til at udvikle nye oplevelses- og servicekoncepter på destinationsniveau og for det enkelte overnatningssted.

På den måde vil turismeprojektet skabe mere viden og indsigt, der kan lede til flere overnatninger, højere tilfredshed blandt gæster samt større omsætning for turisme.

Alle resultater kan ses på Turismebarometeret.

Analysebureauet Inzights bearbejder al data, som naturligvis behandles fortroligt.

Kontakt

Kontakt os gerne med spørgsmål og bidrag til projektet.

Lindy Kjøller

Destinationschef

lk@visitlf.dk

Projektet er støttet af