©  Foto:

Cykelrute: Cykeløerne - 68 km

Ø-hop på de tre skønne øer: Fejø, Femø og Askø. Lollands nordkyst, øerne og Smålandsfarvandet danner rammerne for en yderst smuk naturoplevelse med denne flerdagstur på 68 km.

På cykelruten "Cykeløerne" følger du Lollands nordkyst mellem Bandholm og Kragenæs, og får spændende oplevelser på tre af de største øer i Smålandsfarvandet; Femø, Fejø og Askø.

Fra Kragenæs er der færgeforbindelser til Femø og Fejø, og fra Bandholm afgår en lille færge til Askø.

Foruden smuk natur oplever du på de tre øer ro og idyl. Der er garanti for afslapning, hvor hverdagens stress og jag bliver glemt.

Det milde ø-klima er med til at give perfekte forhold til en stor produktion af æbler, æblemost og -cider. Øerne er derfor smukkest om foråret, når alle frugttræerne blomstrer.

Askø er den mindste af de tre øer, og intet punkt på øen er højere end fire meter over havet.

Femø er den mest kuperede ø og udforskes bedst på cykel eller til fods via snoede veje og stier.

Fejø, den største af de tre øer, er uden tvivl Danmarks frugt-ø nummer et.

Der er overnatningsmuligheder på alle tre øer, så det anbefales at dele cykelruten op over nogle dage.​

Læs mere og se kort over ruten i Naturlandets folder her. 

Følg ruten i appen Naturlandet Lolland-Falster, så får du endnu flere oplevelser undervejs! Du finder ruten under "Naturlandets oplevelsesruter" i appen.

Cykelruten er en af Naturlandets 19 lokale oplevelsesruter, som er skiltet med symboler - du skal bare følge ”færgen”. Ruten kan enten startes ved færgen i Bandholm eller Kragenæs. Den sidstnævnte mulighed ses på kortet herunder.