©  Foto:

Cykelrute: Rundt om Sakskøbing - 17 km

Oplev tre godser, en kro og et spændende traktørsted! Oplevelsesruten "Rundt om Sakskøbing" er en smuk lille tur på 17 km langs Sakskøbing Fjord og gennem vidstrakte herregårdslandskaber.

Du cykler gennem landskaber præget af Oreby Gods, Berritsgård Gods og Krenkerup Gods. Undervejs er også et par interessante kirker. Der er endda mulighed for at besøge en kro ved Oreby og et traktørsted på Krenkerup Gods undervejs.

Sakskøbing Fjord er et spændende naturområde med beskyttede strandengsarealer langs bredderne og et rigt fugleliv. Husk badetøj, man kan nemlig bade fra broen i Oreby Havn. Det er en afstikker fra ruten, men besøget værd, da stedet er en gammel herregårdshavn med flere velbevarede gamle bygninger, en mølle, magasiner og en kro.

Ellers går turen ind over land ad små veje og gennem mindre landsbyer til Radsted. Her er en flot kirke og mulighed for at overnatte i Radstedhus.

Midtvejspunktet kunne være traktørstedet på Krenkerup Gods, men tjek åbningstiderne.

I den fine gamle købstad Sakskøbing er der både hotel, vandrerhjem og en campingplads. Der er flere muligheder for at købe lækre lokale fødevarer, lige fra øl, vin og saft til kød, grøntsager og søde sager.

Læs mere og se kort over ruten i Naturlandets folder her.

Følg ruten i appen Naturlandet Lolland-Falster, så får du endnu flere oplevelser undervejs! Du finder ruten under "Naturlandets oplevelsesruter" i appen.

Cykelruten er en af Naturlandets 19 lokale oplevelsesruter, som er skiltet med symboler - du skal bare følge ”saksen”. Ruten starter og slutter ved Sakskøbing Havn, se kortet herunder.