©  Foto:

Cykelrute: Langs fjorden - 37 km

Oplev Nakskov Fjord fra første parket med oplevelsesruten "Langs Fjorden"! Du får en fantastisk mulighed for at opleve den smukke Naturpark Nakskov Fjord fra landsiden. Ruten er på i alt 37 km og kan med fordel også vandres.

Naturparken er en del af Danske Naturparker, og har dette kvalitetsstempel på grund af dens enestående naturværdier, et rigt plante- og dyreliv, spændende kulturmiljøer samt de mange gode friluftsmuligheder på land og til vands.

Turen starter og slutter på Axeltorv i centrum af Nakskov By. Her findes en række muligheder for indkøb, overnatning og spisning. Fra Nakskov helt ud til turens halvvejspunkt, Albuen, køres på fin grusbelægning på diget uden biltrafik. Udsigten over Nakskov Fjord er formidabel.

Undervejs ligger den lille hyggelige havneby Langø; fra havnen er der en fantastisk udsigt til Enehøje, den største ø i Naturpark Nakskov Fjord. Herfra er det også muligt at tage en tur med Postbåden; check deres hjemmeside for sejlplaner. I Langø findes flere private overnatningsmuligheder, samt shelter og teltplads. Ved Albuen finder du en dejlig campingplads med en kiosk, samt meget fine bademuligheder. Det er en spændende oplevelse at gå til fods ud ad den helt særegne landtange.

Fra Albuen går turen tilbage mod Nakskov ad små snoede landeveje. Turen byder på en smuk blomsterhave, en gammel fredet stubmølle, to kirker og købmandsbutik, hvor der kan købes forfriskninger.

Langs hele ruten er der mange små hyggelige steder at gøre holdt og hvile lidt. Husk badetøjet hvis vejret tillader det.

Læs mere og se kort over ruten i Naturlandets folder her

Følg ruten i appen Naturlandet Lolland-Falster, så får du endnu flere oplevelser undervejs! Du finder ruten under "Naturlandets oplevelsesruter" i appen.

Cykelruten er en af Naturlandets 19 lokale oplevelsesruter, som er skiltet med symboler - du skal bare følge ”vindmøllerne". Ruten starter og slutter i Nakskov by, se kortet herunder.