©  Foto:

Naturpark Nakskov Fjord

Velkommen til Naturpark Nakskov Fjord – Danmarks ø-rigeste fjord med unikke natur- og kulturoplevelser.

Nakskov Fjord er et helt enestående naturområde med mange store og små øer og en 7,5 km lang krum-odde kaldet Albuen. Kystlinjen er fyldt med betagende natur, skønne strande, fascinerende udsigter og Danmarks næst længste og ikoniske badebro på 190 m ved Hestehovedet Strand. Læs mere om Naturpark Nakskov Fjord her.

Det unikke dyre- og planteliv

Naturpark Nakskov Fjord er kendt for sit enestående dyre- og planteliv med et fuglebeskyttelsesområde, et internationalt beskyttet vådområde og et vildtreservat. Her kan man møde vandfugle i tusindtal og opleve ”sort sol”, når fuglene flyver sydpå til vinteren og foretages turen på vandet er der mulighed for at se fisk, krabber, sæler og marsvin. Unikke planter og blomster findes på de strandengene med dertil hørende insektliv.

Ø-hop med kultur-historiske oplevelser

De mange øer i Nakskov Fjord overrasker med en bred vifte af kulturelle og historiske seværdigheder. Se fx resterne af Europas ældste orlogsværft, Engelsborg, anlagt af kong Hans i 1500-tallet på Slotø eller kig forbi en 6.000 år gammel jættestue. Find ”Det forsvundne ørige” eller gå på opdagelse efter resterne af en skanse fra svenskekrigenes tid fra 1600-tallet.

Danmarks længste dige

Det lollandske dige er Danmarks længste på 63 km. Efter århundredets værste stormflod i 1872, der oversvømmede en tredjedel af Lolland, påbegyndtes opbygningen af diget fra 1874 til 1877.

Ud over den beskyttende kystsikring byder diget på mange vandre- og cykelture i naturen og helt tæt på vandet.

Sejlture og guidede ture

Kom på sejltur med den gamle Postbåd Vesta, som sejler hele sommeren på fjorden, og hvor der lægges til på flere af øerne.

Kontakt Nakskov Turistkontor for information om guidede ture til natur og kultur på mail nakskov@visitlf.dk eller på telefon +45 5492 2172.

Få inspiration til flere unikke naturoplevelser på Sydhavsøerne her.