skip_to_main_content
©  Foto:

Dodekalitten

DODEKALITTEN – et helt unikt og enestående monument med imponerende kæmpestenskulpturer kombineret med musik afstemt efter årstiden. Et MUST-SEE!

Kunst mellem himmel og hav
Ordet DODEKALIT er græsk og betyder tolv sten. Det færdige kunstværk vil bestå af 12 stenfigurer udhugget af granit, 7-9 m høje, hver vejende 25-45 tons. Figurernes øverste 2 m er udhugget som hoveder, der alle vender mod centrum i en cirkel på 40 m i diameter af billedhugger Thomas Kadziola.

Med det smukke Smålandsfarvand i horisonten leder skulpturerne tankerne tilbage i tiden, mens musikken er i konstant forandring, og som tilskuer bliver man fanget i en tidsrejse med den smukke lollandske natur som kulisse.

På toppen
Dodekalitten er placeret på toppen af ”De Lollandske Alper” med udsigt til jættestuen Glentehøj og andre gravhøje fra Bronzealderen. Udgangspunktet for et besøg er den lille fiskerby, Kragenæs, der er kendt for sin havn og familievenlige campingplads. Herfra spadserer man ad Hjertestien i skoven og ud over de åbne marker, hvor Dodekalitten og den smukkeste udsigt til de små øer venter.

P-pladser findes ved Kragenæs Havn. Handicapparkering ved Glentehøjvej. 

Få også adgang til områdets mange spændende friluftsoplevelser i Naturlandets app.