Dodekalitten

Foto: Bibi Nissen
Attraktioner
Monumenter
DODEKALITTEN – et helt unikt og enestående monument! En fantastisk oplevelse i vente med imponerende kæmpe stenskulpturer kombineret med musik afstemt efter tiden på året. En MUST-SEE!
Adresse

Kragenæsvej 62

4943 Torrig L

Ordet DODEKALIT er græsk og betyder tolvsten. Det færdige kunstværk vil bestå af 12 stenfigurer udhugget af granit, 7-9 m høje, hver vejende 25-45 tons. Figurernes øverste 2 m er udhugget som hoveder, der alle vender mod centrum i en cirkel på 40 m i diameter. Billedhugger er Thomas Kadziola.

Status: April 2020 er 10 sten rejst i cirklen, hvoraf de 5 er udhugget med hoveder. Den 11. sten rejses inden juli 2020.

DODEKALITTEN er højt placeret i ”De Lollandske Alper” med udsigt over Smålandshavet, til jættestuen Glentehøj og 3 andre bronzealder høje. Mellem figurerne, ud fra sidde-stenene, vil året rundt i døgnets lyse timer lyde elektro-akustisk musik, komponeret til stedet. Komponist er Wayne Siegel.

De tolv sten, der i stil og udførelse refererer bagud i tiden, og musikken, der er nutidig, nyskabende og fremadskuende, udgør en kunstnerisk enhed. Mens stenene vil stå uforandrede gennem tid, opstillet efter en akse, der peger mod Nordstjernen, vil musikken være i konstant forandring, da den genereres ud fra solens, månens og jordens position i forhold til hinanden.

Man parkerer i Kragenæs og går til Dodekalitten ad Glentehøjstien, enten fra havnen bag om campingpladsen, ad hjertestien gennem skoven eller fra Glentehøjstiens start ved Kragenæsvej 62.
Der er ca. 900 meter til Dodekalitten.

Handicap P-plads på Glentehøjvej.

Busser kan eventuelt vende her. Der er ikke nogen P-plads til bus, men busser kan sætte folk af og hente folk igen.

Gratis entré.

Guidede rundvisninger – kontakt  Hanne Møller, tlf. 29 47 41 89  dodekalitten@dodekalitten.dk

Varighed: 1 -1½ times varighed
Pris: 50 kr./person. Min.: 500 kr. Større grupper: Max. 2.000 kr.

 

Adresse

Kragenæsvej 62

4943 Torrig L

Facilities

Statue

Skulptur

Måske også interessant for dig:

Se mere
Sidst opdateret af
Visit Lolland-Falster