Frederiksdal Gods og Park

Foto: Frederiksdal Gods
Attraktioner
Slotte og herregårde
Med udsigt til Langelandsbæltet og havørnen siddende i sit træ i parken, er Frederiksdal Gods en oase af ro og fred. Godset har i mange århundreder været rammen om et stort landbrug, hvor der siden 2006 produceres den prisbelønnede Frederiksdal Kirsebærvin.
Adresse

Frederiksdalsvej 30

4912 Harpelunde

Frederiksdal Gods kan dateres tilbage til 1305. Den hvide hovedbygning, som står i dag, er grundlagt i 1756. I dag bruges hovedbygningen og den omkringliggende park til en række forskellige arrangementer.

I forbindelse med parken ligger naturcentret, hvor man kan følge en af de afmærkede ruter gennem både gammel og ung skov. Ruterne byder også på en fantastisk udsigt over Langelandsbæltet.

Omkring Godset er der tre afmærkede stier på 1,3 km, 2,1 og 4,3 km. Find ruterne på Spor i landskabets hjemmeside eller download Naturlandets gratis app.

I Cypres-skoven er der mulighed for at skærpe sanserne på ”Sansestien”. Her er der rig mulighed for at lytte, føle, se, dufte og smage på naturen.

Turen kan afsluttes med et hvil i den overdækkede pavillon i Godsets park, hvor man kan nyde udsigten over søen mod hovedbygningen. Her findes også spande og fiskenet, så man kan gå på opdagelse og fange haletudser fra bådbroen.

I forbindelse med Godset ligger Frederiksdal Kirsebærvins Vineri, hvor den anmelderroste kirsebærvin produceres. Her kan man nyde atmosfæren og den særlige stemning på en tur rundt i produktionen mellem ståltanke og egefade. Vineriet er åbent alle ugens dage fra 1. juni til 1. september – 10 – 16.

Adresse

Frederiksdalsvej 30

4912 Harpelunde

Facilities

Medbragt mad tilladt

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af
Visit Lolland-Falster