©  Foto:

Gedser Remise

Besøg det hyggelige jernbanemuseum Gedser Remise, se det berømte gule palæ fra Olsenbanden-filmene og tag på banecykling eller en tur med veterantog. Gedser Remise er for alle tog-interesserede, store som små. 

Gedser Remise er et aktivt jernbanemuseum, et anderledes arbejdende museum, med hands-on aktiviteter. Her er ingen støvede montre, nej museet er råt og autentisk med masser af gamle tog og specielle bygninger.

Gedser Remise, der en 12-spors ringremise, der blev brugt til parkering af tog, ligger i Danmarks sydligste by. Bygningen havde en vigtig funktion som depot for damplokomotiver, dengang Gedser var et ativt jernbaneknudepunkt.

I dag har Gedser Remise stadig den originale indretning og ikke mindst kommandoposten Det Gule Palæ fra København, der dannede kulisse for filmen ”Olsen Banden på sporet”, er en populær attraktion.

Gedser Remise er et aktivt og levende museum, og i forbindelse med remisen ligger en veteranjernbane på 23 km, der slutter i Nykøbing Falster. Her er der mulighed for at få en køretur med et veterantog, eller hoppe på en skinnecykel en del af strækningen. 

Information om åbningstider, køreplaner og aktiviteter kan findes på remisens hjemmeside www.Gedserremise.dk