©  Foto:

Legetøjsmuseet Nykøbing F.

Velkommen til Legetøjsmuseet i Nykøbing Falster – det hyggelige museum for hele familien, hvor fantasien får frit løb! Træd ind i en verden af magi og nostalgi, hvor generationer forenes gennem leg og glæde.

Legetøjsmuseet i Nykøbing Falster er stedet hvor tiden står stille, hvor historien om børns leg gennem tiden udfolder sig i en omfattende samling af legetøj fra 1840 til 1970'erne. Træd ind i en verden af dukker, dukkevogne, bamser, modeltog, biler, tinsoldater og meget mere – en sand skat af leg og samtidig et stykke kulturhistorie.

Udstillingerne byder på en unik rejse gennem legetøjets historie, hvor du kan udforske legetøj fra de danske fængsler, produceret under navnet "Dansk Legetøjsfabrik" (Flagmærket) fra 1905 til midt i 70'erne. Oplev også det tidlige Lego og andre fascinerende produktioner, der har formet børns legeunivers gennem årtier.

Legetøjsmuseet har ikke blot legetøj, men også en imponerende samling af børnetøj, udklædningstøj og udendørs legetøj som kælke og cykler. Gå på opdagelse i børns verden gennem tid og skab minder med din egen familie, mens I udforsker fortiden og genopdager legens magi på Legetøjsmuseet i Nykøbing Falster.

Museet har normalt åbnet den første lørdag hver måned, men særåbning kan arrangeres ved at kontakte dem.

I forbindelse med besøget på museet foreslås det, at du aflægger den gamle mølle ved siden af et besøg.